VIAȚA BATE FILMUL

Distribuie pe:

6 februarie 2022, ora 12.45, oră la care unii serveau prânzul, alți preparau masa de prânz, o duminică liniștită, calmă, până când s-au auzit strigătele unei persoane aflate, în mod clar, într-o suferință fizică și psihică deosebită. Nu-i voi dezvălui numele, sexul, nici locația acestui incident, din respect față de persoana respectivă, intimitatea și suferința ei.

Am așteptat câteva minute, în speranța că persoana își va reveni, dar, ținând cont că era pe balcon și fiindu-mi frică pentru sănătatea și integritatea ei, am sunat la 112. Apelul mi-a fost preluat imediat de către o doamnă foarte amabilă, care a știut exact ce să mă întrebe pentru a putea avea o imagine de ansamblu asupra situației, pentru a o putea evalua corect. Asta a fost prima surpriză plăcută.

În circa 4 minute a apărut prima mașină a Poliței, la 2 minute după aceea a apărut SMURD-ul. Promptitudinea e primul cuvânt care îmi trece prin minte. Ei bine, analizând situația și realizând faptul că nu se putea dialoga cu persoana în cauză, nu se putea intra nici in casă, ținând cont că viața persoanei era pusă în pericol, nu știu dacă a durat mai mult decât atât cât mi-a trebuit mie să scriu aceste rânduri, au apărut și 2 mașini de la pompieri, cu scări, cu tot ceea ce era necesar pentru a putea pătrunde și ajuta persoana aflată în cauză. A fost o coordonare rapidă, bine gândită și eficace.

Mereu am fost convinsă că nu avem logistica necesară, că ducem lipsă de multe din cele necesare unei intervenții “ca-n filme”. Ei bine, poate că nu ne ridicăm la standardele occidentale vizavi de dotări, dar avem oameni “dotați” cu suflete, cu conștiință, cu empatie, oameni care azi mi-au arătat cum se face, în mod responsabil, o intervenție de acest gen. Băieți tineri și frumoși care au făcut, fără ezitare, ceea ce trebuiau și știau să facă. O conlucrare Poliție, SMRD și Pompieri care, pe mine, m-a impresionat. S-a lucrat pe mai multe fronturi, la propriu. Grija fiecăruia dintre ei pentru persoana aflată în dificultate m-a mișcat. Acești oameni nu practică doar o meserie, aceștia o trăiesc, o simt și o fac cu respect, cu suflet și cu responsabilitate. Datorită lor, persoana în cauză este bine, urmând să beneficieze de ajutorul de care are nevoie. Nu-mi rămâne decât să adresez acestor oameni un simplu cuvânt: MULȚUMESC!

ANTONELA DUMITRACHE

Lasă un comentariu