,,VOM MODIFICA REGULAMENTUL LOCAL DE URBANISM ASTFEL ÎNCÂT HAOSUL CE A DOMNIT PÂNĂ ÎN PREZENT SĂ DISPARĂ”

Distribuie pe:

În Livezeni ansamblurile rezidențiale noi sunt recepționate cu utilități și drum asfaltat. Când vom avea asemenea reguli și în Corunca? Teoretic, cât de curând!

Mai mulți consilieri locali au solicitat, în repetate rânduri, ca aprobarea PUZ-urilor, care reglementează ansambluri rezidențiale, în care prin parcelare sunt create străzi noi, să fie condiționată de dotarea acelor străzi cu infrastructură de apă-canal, gaz, electricitate, iluminat public și asfalt, pe cheltuiala dezvoltatorului. Toate utilitățile urmând a fi amplasate subteran.

Așa se construiește peste tot în lumea civilizată, chiar și în Spania ori Dubai, unde locuințele noi au ajuns mai ieftine decât în Corunca.

Este de-a dreptul revoltătoare atitudinea unor ,,dezvoltatori” care au achiziționat suprafețe mari de teren la prețuri avantajoase, iar ulterior, după ce în prealabil au creat un disconfort imens riveranilor pe perioada construirii clădirilor, au vândut locuințele, lăsând povara construirii rețelelor de utilități și asfalt în grija Primăriei.

Vă asigurăm că vom modifica regulamentul local de urbanism astfel încât haosul ce a domnit până în prezent în Urbanismul coruncan să dispară.

,,Cere și ți se va da”... spune un verset biblic!

Atâta timp cât autoritățile nu cer, ,,dezvoltatorii” nu vor oferi.

Chiar dacă unii dezvoltatori vor fi deranjați de acest articol, mai ales cei deja iritați de opoziția consilierilor în ce privește construirea blocurilor, se vor adapta noilor reglementări. Cererea mare de locuințe pe raza comunei Corunca va rezolva și acest impediment.

CHEȘA DANIEL, consilier local

Lasă un comentariu