NU MAI TOLEREZ CERȘETORIA, ÎN SIGHIȘOARA!!! Sighișoara și-a propus să eradice cerșetoria

Distribuie pe:

Primarul municipiului Sighișoara, Iulian Sîrbu, a declarat pentru cotidianul “Cuvântul liber” că și-a propus ca împreună cu Poliția Locală, Poliția Română, precum și cu alte instituții abilitate să eradice fenomenul cerșetoriei din orașul de pe Târnava Mare. “Sighișoara este un oraș turistic internațional important și ne dorim ca să ne primim turiștii cum se cuvine. Acțiunea de eradicare a cerșetoriei are în vedere, bineînțeles, respectarea ordinii și liniștii publice în municipiu și va contribui la creșterea confortului cetățenilor”, a spus Iulian Sîrbu.

Zilele trecute, primarul din Sighișoara anunța faptul că cinci minori, surprinși la cerșit, au fost plasați la un Centru de Primire în Regim de Urgență. Au fost luați din mediul în care trăiau și unde părinții, din păcate, îi trimiteau să cerșească. După mai multe acțiuni comune ale Direcției de Asistență Socială Sighișoara, Serviciului Public Poliția Locală și Poliției municipiului Sighișoara, au fost identificați mai mulți minori, domiciliați în comuna Albești, str. Valea Albeștiului, care cerșeau pe raza Municipiului Sighișoara. Părinții acestora au fost amendați, iar Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului Mureș a fost înștiințată.

“Nu ne oprim! Părinții care își exploatează copiii și îi trimit la cerșit trebuie decăzuți din drepturile părintești. Noi am făcut și facem în continuare toate demersurile necesare pentru ca DGASPC Mureș să îi poată ajuta pe acești copii. Vă reamintesc, pe această cale, să nu încurajați acest fenomen al cerșetoriei și să nu le dați bani cerșetorilor. Nu așa îi ajutați!”, declara public primarul vechiului burg medieval cu ocazia plasării cerșetorilor în grija Centrului de Primiri în Regim de Urgență. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu