Zilele Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș

Distribuie pe:

George Emil Palade, biolog, medic și om de știință american de origine română, specialist în domeniul biologiei celulare, s-a născut la Iași, părinții săi fiind profesori. Laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, în 1974, pentru contribuțiile la înțelegerea structurii și organizării funcționale a celulei, George Emil Palade este constructorul unei noi concepții asupra rolului și responsabilității cercetătorului în comunitatea și știința contemporană.

Sub egida a 110 ani de la nașterea savantului George Emil Palade, patronul spiritual al Universității târgumureșene, începând de ieri, 5 noiembrie, și până vineri, 9 decembrie, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează Zilele Universității.

Zilele Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, eveniment cu tradiție în viața comunității academice, includ sesiunea științifică a cadrelor didactice, Conferința Internațională a Doctoranzilor și tinerilor doctori, evenimente sociale, cultural-artistice și sportive, informează Compartimentul Relații Publice UMFST. Programul acestora poate fi consultat accesând https://zilele.umfst.ro/.

În deschiderea manifestărilor, ieri, 5 decembrie, în Aula Facultății de Farmacie, s-a organizat masa rotundă cu tema “Direcții strategice pentru sistemul de sănătate din România, până în 2030”, al cărui invitat a fost prof. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății. (B.O.)

Lasă un comentariu