Referitor la teza de doctorat a ministrului de interne Kelemen Hunor: “A plagia însemnă a fura intelectual”

Distribuie pe:

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți că a plagia este furt intelectual și a adăugat că problema legată de plagiat la teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, trebuie gestionată de acesta, nu de PNL, de Guvern sau de Parlament.

Întrebat la Prima News dacă PNL are un handicap după scandalul referitor la plagiatul în teza de doctorat a ministrului de Interne, Kelemen Hunor a spus: “Sigur că are. E o chestiune de imagine, dar nu vreau să comentez eu cum face și cum gestionează PNL această chestiune. (...) Această problemă se rezolvă de persoana respectivă, nu partidul, nu Guvernul, nu Parlamentul. Domnul Bode e persoana în măsură să gestioneze această chestiune. (...) Cum nu poate rezolva nici Kelemen Hunor problema asta cu Lucian Bode, nu poate rezolva nici Marcel Ciolacu, nici altcineva, doar Lucian Bode poate rezolva și sunt convins că va rezolva”.

Liderul UDMR a apreciat că a plagia înseamnă a fura intelectual.

“Plagiatul, dacă se dovedește, dacă există o decizie definitivă, este furt intelectual, indiferent cine a făcut și indiferent dacă este vorba de 4%. Aici nu trebuie să te joci cu procentele, aș vrea să existe o singură măsură, nu dubla măsură când noi cântărim acest lucru. Eu am mai spus că nu comentez mai mult de atât fiindcă suntem colegi. Asta nu înseamnă că nu am un punct de vedere foarte clar despre această chestiune, cu toate că nu am citit lucrarea lui Lucian Bode”, a afirmat acesta. (Agerpres)

ROMÂNIA A PRELUAT PREȘEDINȚIA COMITETULUI DE SECURITATE AL OSCE

România a preluat Președinția Comitetului de Securitate al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

“Asumarea de către țara noastră a acestui mandat relevă, o dată în plus, contribuția României la respectarea valorilor și principiilor fundamentale ale OSCE în asigurarea securității și cooperării în Europa, aspect deosebit de important inclusiv în contextul celei mai mari crize de securitate din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Totodată, acest mandat reprezintă o recunoaștere a profilului activ al României în cadrul OSCE privind susținerea rolului, valorilor și principiilor fundamentale ale organizației în asigurarea păcii, securității și cooperării în Europa”, a declarat cu acest prilej ministrul Bogdan Aurescu.

Atribuțiile Comitetului de Securitate al OSCE includ, printre altele, discutarea aspectelor non-militare și politice de securitate, inclusiv implementarea angajamentelor în materie asumate de către statele participante la OSCE; abordarea unor teme multisectoriale, care au legătură cu aspectele non-militare de securitate; susținerea pregătirilor pentru organizarea Conferinței Anuale de Evaluare a Problematicii de Securitate a OSCE (“Annual Security Review Conference” - ASRC); discutarea unor recomandări adresate Consiliului Permanent al OSCE privind programul de lucru, inclusiv a acțiunilor de punere în practică și urmărire a recomandărilor formulate cu prilejul unor reuniuni relevante.

În contextul exercitării acestui mandat, România va sprijini realizarea obiectivelor organizației în domeniile combaterii traficului de persoane, managementului frontierelor și combaterii terorismului. Astfel, în cooperare cu Președinția-în-exercițiu a OSCE, deținută în 2023 de Macedonia de Nord, România va acorda o atenție sporită îndeplinirii angajamentelor asumate de toate statele participante și va facilita consolidarea eforturilor internaționale pentru combaterea amenințărilor transnaționale de securitate. România a mai deținut Președinția Comitetului de Securitate al OSCE în 2015 și 2016. (Agerpres)

CE OLTENIA: DIRECTORI SCHIMBAȚI ÎN URMA ACCIDENTULUI MINIER SOLDAT CU 3 MORȚI ȘI 10 RĂNIȚI

Complexul Energetic (CE) Oltenia a anunțat, miercuri dimineața, schimbarea din funcție a directorilor direct răspunzători, pe cale ierarhică, de activitatea Carierei Jilț Sud, unde marți a avut loc un accident în urma căruia trei persoane au decedat și alte 10 au fost rănite.

Marți seara, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a ajuns în Gorj, la Cariera Jilț Sud și apoi la Prefectură, unde, după ce a discutat cu reprezentanții unității miniere și cu autoritățile locale, a solicitat, de urgență, demiterea a trei directori din cadrul companiei, direct răspunzători de activitatea carierei - șeful sucursalei miniere, cel al exploatării și al carierei.

“În urma evenimentului care a avut loc în data de 17 ianuarie, la Cariera Jilț Sud, Directoratul CE Oltenia a luat act de demisia domnului Gheorghescu Florentin Nicu din funcția de director al Sucursalei Miniere și a decis numirea domnului Paraschivu Ion în această funcție. Domnul Paraschivu Ion a deținut anterior funcția de director Direcția Tehnică, director Direcția Producție și director adj mecanic în cadrul Sucursalei Miniere, desfășurându-și activitatea în cadrul sectorului minier începând din anul 1990. De asemenea, Directoratul CE Oltenia a decis schimbarea din funcția de șef UMC Jilț a domnului Dancău Doru și numirea domnului Vulpe Viorel pe această funcție, precum și schimbarea din funcția de șef al Carierei Jilț Sud a domnului Grecu Sorin și numirea în această funcție a domnului Turtoi Tiberiu. Domnul Vulpe Viorel a deținut funcția de inginer șef Producție la Sucursala Minieră și, anterior, șef Unitate Minieră Jilț Nord, iar domnul Turtoi Tiberiu a deținut funcția de șef schimb Sector”, au precizat reprezentanții CE Oltenia.

Un accident soldat cu decesul a trei persoane și rănirea altor zece a avut loc marți, în perimetrul Carierei Jilț Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, situată pe raza localității Mătăsari. Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 13,30, un bărbat, de 51 de ani, angajat al unei societăți comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta Carierei Jilț, în care erau transportați angajați ai carierei miniere, a pierdut controlul autovehiculului la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferență de circa 3 metri de sol. (Agerpres)

Lasă un comentariu