“Delphi - cunoaște-te pe tine însuți și lumea înconjurătoare!”

Distribuie pe:

Psihologii Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș au pornit, la sfârșitul săptămânii trecute, timer-ul etapei finale a competiției pe teme psihologice “Delphi - cunoaște-te pe tine însuți și lumea înconjurătoare!”. Competiția se află la cea de a XIII-a ediție, iar tema acesteia este “Oglinda mea și a relațiilor mele”. La start s-au prezentat 27 de echipaje: 13 echipaje la secția română, 14 la secția maghiară. Echipajele au fost compuse din trei elevi ai claselor X-XII din liceele județului Mureș, respectiv de la Colegiul Național Pedagogic “Mihai Eminescu”, Târgu Mureș; Liceul Teoretic “Gheorghe Marinescu”, Târgu Mureș; Colegiul Economic “Transilvania”, Târgu Mureș; Colegiul Național “Unirea” Târgu Mureș; Liceul Tehnologic ,,Gheorghe Șincai” Târgu Mureș; Liceul Tehnologic ,,Aurel Persu” Târgu Mureș, Liceul Teoretic “Bolyai Farkas”, Liceul Tehnologic “Electromureș, Liceul Vocațional de Artă Tg. Mureș, Colegiul Național “Mircea Eliade” - Sighișoara, Liceul Tehnologic Nr.1 Luduș, Liceul Tehnologic “Domokos Kázmér” - Sovata.

Delphi este o competiție interactivă care vizează atât cunoștințele teoretice, cât și punerea în practică a acestora într-un mod creativ. Scopul său este de a stârni interesul adolescenților față de domeniul psihologiei, precum și valorificarea cunoștințelor în viața de zi cu zi, favorizând dezvoltarea sănătății mintale. Tema celei de-a XIII-a ediții- “Oglinda mea și a relațiilor mele” a avut ca repere: comunicarea și comportamentul asertiv, managementul conflictelor; echilibrul în relația cu mine și cu ceilalți.

Premierea câștigătorilor s-a realizat la finalul probelor teoretice și practice. Astfel, la secția română, pe locul I s-a clasat echipa “Smile” de la Colegiul Național Pedagogic “Mihai Eminescu”, Târgu Mureș, formată din elevele Bologa Adriana, Anca Mara, Dragan Andrada, iar la secția maghiară de “echipa “Moonglade” de la” de la Liceul Teoretic “Bolyai Farkas” Tg. Mureș, compusă din elevele Király Deborah Eszter, Csípán Réka, Szilágyi Anna.

Locul II a fost obținut la secția română de echipa “Straturile apei” de la Liceul Teoretic “Gheorghe Marinescu”, Târgu Mureș, formată din elevele Mărginean Mara-Andreea, Mărginean Sorina-Ilinca, Sipos Rebecca-Jasmine, iar la secția maghiară de “echipa “Aequalitas” de la Liceul Teoretic “Bolyai Farkas” Tg. Mureș, compusă din elevele Orbán Krisztina, Ujfalvi Veres Dorothea, Brassai Hanna.

Pe locul III, la secția română s-a clasat echipa “Arhitecții de relații” de la Colegiul Economic “Transilvania”, Târgu Mureș, formată din elevii Bodan Anghel, Moldovan Ioana, Naghi Bianca Teodora, iar la secția maghiară de echipa “Pikk-Pakk” de la Liceul Tehnologic “Electromureș” Tg. Mureș, compusă din elevele Nagy Viola Rita, Csepán Kriszta, Troznai Noémi.

La secția română a fost acordat premiul de popularitate, premiu jurizat de elevii echipelor prezente la concurs. Acest premiu a fost acordat

echipei “Caleidoscop” de la Colegiul Național “Unirea” Târgu Mureș, compusă din elevele Bucur Lorena, Hudea Ruxandra, Nagy Carla.

La secția maghiară s-a acordat mențiune echipei “Harmónia” de la Liceul Teoretic “Bolyai Farkas”, compusă din elevele Balog Szidónia-Renáta, Bándi Krisztina-Zsuzsa, Szõcs Lídia-Alexandra.

Felicitări câștigătorilor! Felicitări elevilor din echipele participante pentru motivația ,,Voi face tot ce-mi stă în putință să câștige echipa”, a fost mottoul elevilor.

MULȚUMESC profesorilor care au coordonat și pregătit elevii pentru concurs; sponsorilor Herlitz Romania SRL, Viessmann, SC. Tak Agrozot Srl, Gautinfo Srl., Asociația Lurkó Kuckó, B-EAT restaurant, Profi Supermarket, pentru premii atractive oferite echipelor câștigătoare ediției XII; echipei de organizare, László Enikõ, coordonatorul Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică Mureș, prescurtat CJAP, psihologilor de la CJAP, Iușan Călina, Kiss István, Stanciu Gheorghina, Oltei Cristina, Moldovan Cristina, Orga Laura, Porime Adriana, Kislaki Imola, Iosif Luminița, Blaga Cristina, Sand Laura, Bănceu Diana, Csiszér Zsuzsa, Városi Emõke, Forrai Blanka, Kovács Emese, informaticianului CJRAE, Fábián Csaba, care a asigurat funcționarea din punct de vedere logistic și desfășurarea în cele mai bune condiții a concursului.

Adriana Cerghedi, director CJRAE Mureș

Lasă un comentariu