Au început lucrările la magistrala de apă Luduș - Grebenișu de Câmpie!

Distribuie pe:

Utilajele sunt pregătite, se lucrează deja la îmbinarea primelor conducte. Am parcurs comunele care vor fi deservite de această magistrală: Miheșu de Câmpie, Sânger, Șăulia, Tăureni, Zau de Câmpie, Grebenișu de Câmpie. În afară de Grebenișu de Câmpie, unde e licitație separată, deja se poate observa cum se lucrează.

Felicitări executantului, firma S.C. Aqua Serv Cluj S.R.L., pentru demararea promptă a lucrărilor, mai ales că investiția trebuie să fie finalizată până la 31 decembrie 2023.

Conducta de aducțiune Luduș - Grebenișu de Câmpie va asigura apa potabilă pentru întreaga zonă (25 localități), deservind peste 10.000 de locuitori din comunele amintite.

Valoarea estimată a lucrării, fără TVA: 38.500.000 lei. Contractul de finanțare a fost semnat în 21 martie 2023.

Urmează zilele acestea desemnarea câștigătorilor pentru următoarele două proiecte, care se vor derula în paralel, în completarea magistralei:

I. Lucrări pe sistemele de alimentare cu apă în UAT-urile Șăulia, Miheșu de Câmpie, Tăureni, Zau de Câmpie, Sânger, respectiv extinderea gospodăriilor de apă existente în comunele menționate, a conductelor de aducțiune care alimentează gospodăriile, inclusiv GA Grebenișu de Câmpie și a rețelelor de distribuție din UAT Miheșu de Câmpie.

Valoarea estimată, fără TVA: 28.195.299 lei.

Au depus oferte următoarele societăți:

1. Asociere LAS PROM SRL (Leader), MONTREPCOM SRL, GEIGER TRANSILVANIA SRL

2. Asociere: AWE INFRA SRL, ROMTIM INSTAL

3. Asociere: BUGARU TRANS (Leader), HYDROSTROY AD, LETARCONS PROD

4. Asociere: CONSTRUCT MAPCOM SRL, URBAN CONSTRUCT TRANSILVANIA SRL

II. Gospodărie de apă și rețea de distribuție Grebenișu de Câmpie, respectiv realizarea gospodăriei de apă Grebenișu de Câmpie, a conductelor de transport și a rețelei de distribuție din UAT Grebenișu de Câmpie.

Valoarea estimată, fără TVA: 19.572.607 lei.

Au fost depuse următoarele oferte:

1. Asociere: LAS PROM SRL (Leader), MONTREPCOM SRL, GEIGER TRANSILVANIA SRL

2. Asociere: AWE INFRA SRL, ROMTIM INSTAL

3. Asociere: BUGARU TRANS (Leader), HYDROSTROY AD, LETARCONS PROD

4. Asociere: CONSTRUCT MAPCOM SRL, URBAN CONSTRUCT TRANSILVANIA SRL

5. Asociere: PROBICONS (Leader), VERDI INDUSTRIAL CONSTRUCT, TERMOLANG SRL

Mă bucur că am reușit să demarăm - în sfârșit în teren, nu doar pe hârtie - un proiect atât de important pentru județul Mureș! Aceasta era unica soluție prin care cetățenii din zona de Câmpie să poată avea alimentare cu apă, într-un orizont de timp rezonabil.

Dumitrița Gliga, deputat PSD de Mureș

Lasă un comentariu