DEPOLITIZAREA FUNCȚIILOR DE CONDUCERE ÎN ȘCOLI RĂMÂNE O PRIORITATE

Distribuie pe:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, ieri, că depolitizarea funcțiilor de conducere în școli rămâne o prioritate.

„Rămâne categoric o prioritate (depolitizarea funcțiilor de conducere în școli - n.r.). Concursurile pentru inspectori generali trebuie să fie inițiate pentru a privilegia profesionalismul în detrimentul politicului, mai apoi trebuie organizate concursuri pentru directori, știind că în 9 ianuarie, 4.520 de directori și directori adjuncți din școlile românești au avut mandatul expirat. În august, un număr de 5.000 de directori și directori adjuncți vor avea mandatul expirat. Dacă nu se va organiza concurs până atunci, numirile vor fi făcute precum în luna ianuarie de către inspectorii școlari județeni cu avizul Consiliului de administrație", a declarat Cîmpeanu, la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că relevanța acestor concursuri este extrem de importantă și trebuie stabilite reguli noi.

„Le avem în vedere de îndată ce vom fi reușit să ne clarificăm cu privire la deschiderea școlilor în condițiile maxime de siguranță, de îndată ce vom lua o decizie cu privire la planurile-cadru pentru liceu care au fost lansate în consultare publică până ieri. Am primit, până în momentul de față, 6.800 de propuneri de modificare a planurilor-cadru pentru liceu. Așadar există o mare nemulțumire în rândul opiniei publice cu privire la proiectul planurilor-cadru de liceu realizate la nivelul anului trecut de către comisiile de lucru și validate de către comisiile de experți. După ce vom face aceste lucruri, ne vom ocupa și de organizarea concursurilor de inspectori și directori", a spus ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că este nevoie și de o coerență și o clarificare a cadrului legislativ în Educație.

„Vom vedea dacă este nevoie de o nouă Lege a Educației pentru întreg sistemul de învățământ sau de două legi, separat pentru sistemul preuniversitar și sistemul universitar", a adăugat el. (AGERPRES)

 

DOSAR PENAL PENTRU UCIDERE DIN CULPĂ ÎN CAZUL INCENDIULUI DE LA INSTITUTUL MATEI BALȘ

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar penal in rem pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în cazul incendiului de la Institutul Matei Balș din Capitală, soldat cu moartea a patru pacienți.

Procurorii se află deja la fața locului și au început cercetările, potrivit reprezentanților Parchetului.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineața la un pavilion de la Institutului Matei Balș unde erau tratați bolnavi cu COVID. Trei persoane au fost găsite decedate după ce s-a degajat fumul, iar a patra victimă a murit după ce manevrele de resuscitare au eșuat.

La fața locului au fost mobilizate 38 de echipaje de prim ajutor și șase echipaje de terapie intensivă mobilă.

De la „Matei Balș” au fost evacuate, în primă fază, aproximativ 44 de persoane către Spitalele de urgență Floreasca, Universitar, „Sfântul Ioan” și „Sfântul Pantelimon”, iar restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului.

La Institutul Matei Balș s-au deplasat vineri dimineața șeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu. (AGERPRES)

 

Lasă un comentariu