ESCROCI PĂCĂLIȚI DE O BUNICUȚĂ DE 81 DE ANI

Distribuie pe:

Poliția Capitalei prezintă, într-un comunicat de presă, cazul Eufrosinei Stancu, o bunicuță de 81 de ani, din București, care a reușit să păcălească doi escroci, ajutând astfel oamenii legii să-i prindă.

„Eufrosina Stancu, în vârstă de 81 de ani, a fost sunată, vineri, 31 octombrie 2014, de un bărbat care s-a recomandat ca fiind avocatul fiului ei și care i-a spus că acesta a lovit cu mașina un copil, internat în stare gravă, după un accident. Așa-zisul avocat i-a mai spus femeii că are nevoie de 13.000 de euro pentru a se înțelege cu familia victimei, în așa fel încât băiatul ei să nu ajungă la închisoare. Ulterior, escrocul a anunțat-o că își va trimite asistenta să i-a banii și i-a cerut adresa.

Victima și-a dat însă seama că riscă să fie înșelată și a apelat la un vecin, avocat, după care a sunat la 112. Apoi, a decupat mai multe hârtii, după forma unei bancnote de 100 de lei, le-a pus într-un plic pe care l-a sigilat și a așteptat ca așa-zisa asistentă a așa-zisului avocat să vină la ea. Imediat după ce a preluat plicul, escroaca a fost interceptată și imobilizată, fiind condusă la sediul secției în vederea continuării cercetărilor. În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că femeia ar fi fost contactată telefonic de către un bărbat, în vârstă de 42 de ani, deținut în penitenciar, care i-ar fi cerut să meargă acasă la victimă, pentru a ridica o sumă de bani. Polițiștii au descins și în celula deținutului, de la Penitenciarul Giurgiu, unde au găsit un telefon mobil și o cartelă SIM, care au fost ridicate.

Deținutul și complicea lui, pusă sub control judiciar, sunt cercetați pentru tentativă de înșelăciune și complicitate la tentativă de înșelăciune", se arată în comunicatul remis de Poliția Capitalei.

Lasă un comentariu