Lansare de carte PE AXA TIMPULUI, de Petru Lechințan

Distribuie pe:

Marți, 11 noiembrie, de la ora 17,00, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu" din Târnăveni, în Sala oglinzilor, va avea loc lansarea cărții de publicistică a lui Petru Lechințan, „Pe axa timpului", Editura Nico, 2014.

Cartea va fi prezentată de Lazăr Lădariu, Nicolae Băciuț, Ioan Cismaș, Virgil Pană, Mircea Dorin Istrate și Dumitru D. Silitră, moderator al evenimentului.

Invitat, primarul mu-nicipiului Târnăveni, jurist Sorin Nicolae Megheșan.

„În această carte, spune autorul în Prefață, încerc scurt și concis, fără farafastâcuri și fandoseli, scoaterea la suprafață a unor probleme existențiale și existențialiste, adică din cele ce se referă la trăirea efectivă a existenței de către individ, fără să ne plimbăm prin niște fenomene metafizice, fenomene care nu pot fi percepute cu simțurile noastre, care depășesc cadrul experienței, ascultându-i pe cei din jur, simțindu-le liniștea, toate mirosurile, toate luminile pe care lumea și le oferă, prin nevoia de adevăr, dar și prin lupta, efortul și dovada acelei moralități superioare care, încă o dată, se proclamă azi de atâtea guri închise, la orizontul unei confuzii decadente și stridente a faptelor unor indivizi, funcționari publici și oameni de carton.

Programul manifestării mai include și lecturi din textele cuprinse în carte, avându-i ca protagoniști pe Patricia Diana Tămaș și Ștefan Czijevska.

Va susține un recital Grupul folk „Anotimpuri", constituit din Smaranda și Eneea German.

Lasă un comentariu