Ucraina: Cinci soldați, uciși în ultimele 24 de ore în estul țării

Distribuie pe:

Cinci soldați ucraineni au fost uciși în ultimele 24 de ore în estul separatist al Ucrainei, în confruntările dintre forțele ucrainene și separatiștii proruși din regiune, a anunțat marți un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

„Cinci soldați au fost uciși și nouă au fost răniți", a declarat Vladislav Selezniov, citat de AFP.

Situația din estul Ucrainei s-a degradat semnificativ după alegerile organizate la 2 noiembrie în teritoriile separatiste de către rebelii proruși din regiune, procesul de pace angajat în septembrie fiind în pericol.

Într-un mesaj postat pe Twitter, cu ocazia împlinirii a 96 de ani de la încheierea Primului Război Mondial, președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că dorește să pună capăt ostilităților în estul Ucrainei. „Cu 96 de ani în urmă, Primul Război Mondial lua sfârșit. Vreau să pun capăt războiului (din estul țării) pentru a nu da nimănui ocazia de a declanșa a treia nebunie mondială", a scris Poroșenko, potrivit RIA Novosti.

Conflictul armat din estul Ucrainei a făcut peste 4.000 de morți în cele aproape șapte luni de confruntări, conform datelor ONU. 

Lasă un comentariu