România, cu datorii mari și… contribuabili puțini!

Distribuie pe:

Un adevăr nu poate fi eludat: în România prea puțini muncesc, avem cel mai mic număr de salariați la mia de locuitori din toată Uniunea Europeană. Munca nu dă, de asemenea, roadele pe care le așteptăm cu toții. Până când munca nu se va schimba, „până când munca nu se va regenera, ne vom plimba prin cifre din acestea de 0,1 - 0,2", preciza Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, la un post de televiziune.

Într-adevăr, ce ne spun statisticile? Că România are 4,62 milioane de salariați, din care 1,2 milioane sunt bugetari. Totodată, potrivit Consiliului Fiscal, 2,3 milioane de oameni muncesc la negru, o treime din totalul angajaților. Dacă s-ar colecta TVA, contribuții și impozit pe venit de la aceste persoane, România ar aduna anual circa 10 miliarde de euro!

Așadar, crearea locurilor de muncă, reducerea (ori eliminarea) muncii la negru sunt marile probleme ale României, ale actualului Guvern. Mai ales că, conform analiștilor, România are, actualmente, o datorie externă de 98,4 miliarde de euro, revenind 25.000 de euro pe fiecare contribuabil.

Lasă un comentariu