30 de miliarde de euro „se plimbă" prin carduri!

Distribuie pe:

Potrivit directorului general pentru România şi Croaţia al Visa Europe, Cătălin Creţu - citat de Agerpres - valoarea operaţiunilor realizate în România cu cardul se ridică la 30 de miliarde de euro, din care sub 6 miliarde de euro sunt plăţi la comercianţi. Din valoarea plăţilor realizate la comercianţi, aproximativ un sfert provine din tranzacţiile de pe carduri business, emise în principal pentru companii mici şi mijlocii. Acesta a adăugat că tranzacţiile şi retragerile de pe carduri emise sub sigla Visa au crescut în anul fiscal încheiat în septembrie 2013 cu 10,7% la 19,3 miliarde euro.

Conform aceleiaşi surse, numărul tranzacţiilor zilnice a crescut cu 60.000, la 628.000 de tranzacţii, ceea ce echivalează cu aproape 230 de milioane de tranzacţii anual. „Ultimele date atestă că 45% din tranzacţii sunt la comercianţi, iar asta înseamnă că la finele anului o să ajungem la punctul de răscruce, adică o tranzacţie din două să fie făcute la comercianţi cu carduri Visa", a mai spus Cătălin Creţu.

Datele mai arată că românii au plătit la comercianţi prin carduri Visa circa 3,6 miliarde de euro şi că valoarea medie a unei tranzacţii este în jur de 35 de lei.

Lasă un comentariu