„Oamenii de știință și... Dumnezeu"

Distribuie pe:

„Mai vechi decât orice este DUMNEZEU, fiindcă nu este născut; mai frumos decât lumea, fiindcă este opera Lui; mai repede decât gândul, fiindcă străbate universul; mai tare decât nevoia, fiindcă învinge totul; mai înțelept decât timpul, fiindcă descoperă toate. DUMNEZEU ESTE FIINțĂ FĂRĂ ÎNCEPUT ȘI FĂRĂ SFÂRȘIT".

Thales din Milet (640-548 î.d. Hr.) filosof presocratic, matematician grec, numit părintele științelor

***

„DUMNEZEU ESTE O FIINțĂ VIE, ETERNĂ ȘI BUNĂ, DE LA CARE VINE TOATĂ VIAțA".

Aristotel (384-322 î.d. Hr) unul din cei mai importanți filosofi ai Greciei Antice, clasic al filosofiei universale, spirit enciclopedist

***

„În DUMNEZEU există o idee despre fiecare om și noi oamenii în această idee mergem. Cetățeanul care nu cunoaște pe Dumnezeu este ciuma societății; RELIGIA este firmamentul statului".

Platon (427-347 î.d. Hr.), filosof al Greciei Antice, discipol al lui Socrate, învățător al lui Aristotel. Împreună au pus bazele filosofice ale culturii occidentale

P.S. Începând cu această zi, lucrez la un nou subiect, care sper să vă acapareze atenția, și să fie de folos tuturor cititorilor interesați în astfel de subiecte. El se va chema probabil „Oamenii de știință și... Dumnezeu". De ce această rubrică, de ce acest titlu, de ce această preocupare în profunzimea ideilor capitale pentru omenire? Poate pentru faptul că în fiecare dintre noi există puțin „ateism", după spusele marelui gânditor Petre țuțea; poate pentru a face lumină în rândul oamenilor care bâjbâie între „Lumină și Întuneric", între „A fi sau a nu fi", între „Dumnezeu și big bangul întâmplării" între...sau... poate pentru a vedea „Luminița de la capătul tunelului". Lectură plăcută și folositoare.

„1001 CUGETĂRI"

 

Lasă un comentariu