Închisoare cu suspendare pentru deputatul Kerekes

Distribuie pe:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-a condamnat definitiv pe deputatul mureşean UDMR Kerekes Karoly la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Decizia forului judecătoresc este mai blândă decât a instanţei precedente care îl condamnase pe parlamentar la 2 ani de închisoare. În urma condamnării, Camera Deputaţilor va decide, într-un viitor apropiat, încetarea mandatului de deputat a parlamentarului UDMR.

Deşi este unul dintre cei mai vechi parlamentari mureşeni, Kerekes şi-a angajat soţia şi fiul în perioada 3 octombrie 2006 - 18 mai 2009, la biroul lui parlamentar. Sumele totale de 56.663 de lei câştigate în urma acestor contracte de soţia şi fiul deputatului UDMR au fost plătite din bugetul Camerei Deputaţilor.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat în septembrie 2011 Parchetul ÎCCJ în cazul deputatului, iar conform ANI, Kerekes a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă al fiului său, Kerekes Szilard, în perioada 2006 - 2010, şi a soţiei sale, Kerekes Ildiko Susana, în perioada 2004 - 2009, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 28 Mureş.

Potrivit sentinţei ÎCCJ, Kerekes Karoly nu va mai putea fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, nu va putea ocupa o funcţie publică implicând exerciţiul autorităţii de stat, nu va putea exercita o profesie şi nici desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşireainfracţiunii până la terminarea executării pedepsei. Cu alte cuvinte, el va putea candida în 2016 pentru aceeaşi funcţie dacă va mai fi dorit de către conducerea Uniunii.

Lasă un comentariu