Bugetul municipiului Sighişoara, centrat pe investiţii

Distribuie pe:

Consilierii municipali din Sighişoara au votat ieri, 12 februarie, bugetul public local, care însumează venituri în valoare de aproximativ 54,5 milioane lei şi de cheltuieli în cuantum de aproximativ 51,5 milioane lei.

Buget axat pe funcţionare şi investiţii

Capitolele pe care vor fi alocate fonduri sunt: servicii publice generale 16,38%, apărare ordine publică şi siguranţă naţională 1,79 %, cheltuieli social culturale 39,52 %, servicii, dezvoltare publică, locuinţe mediu şi ape 19,63 %, acţiuni economice 22,68 %. Capitolele prioritare sunt, bineînţeles, învăţământ, sănătate, transport public, salubritate, întreţinere străzi, iluminat public, întreţinere zone verzi, ordine publică şi bineînţeles promovarea turistică a municipiului Sighişoara şi alte servicii publice generale. „Aşa cum am mai spus, proiectul bugetului local pe anul 2015 este centrat pe investiţii pentru oraş şi cuprinde capitole de investiţii ce prevăd modernizări de străzi, alocându-se fonduri pentru reabilitarea străzii Nicolae Bălcescu, modernizarea străzilor Nicolae Iorga, Română şi Câmpului. Alte investiţii care se impun sunt: reabilitare acoperiş clădire Primărie, reparaţie capitală la acoperişul clădirii Sălii Polivalente, închiderea depozitului de deşeuri industriale din municipiul Sighişoara, sistem de semaforizare în municipiul Sighişoara, extinderea reţelei de apă pe 12 străzi şi a reţelei de canalizare pe 14 străzi prin programul POS Mediu de accesare fonduri europene. Un alt domeniu de investiţie va fi sistemul integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori şi anume modernizarea Staţiei de epurare", a declarat viceprimarul municipiului Sighişoara, Dan Bândea.

Bugetul nu a fost votat de doi consilieri locali

Din cei 15 consilieri locali prezenţi la şedinţa extraordinară de joi, 12 au votat pentru, 2 consilieri s-au abţinut, iar viceprimarul nu a votat pentru a nu exista un conflict de interese. Problema cea mai mare a fost bugetul acordat Ecoserv, societatea comercială cu acţionariat unic - Consiliul Local Sighişoara, care administrează zona publică a oraşului. „Sunt capitole pe care nu vreau să le votez, Ecoservul, de exemplu. Propun să nu se acorde suma pentru Ecoserv", a spus în şedinţă consilierul Iulian Sârbu. „Împreună, cu răbdare şi încredere, consider că este important să ne centrăm atenţia pe ceea ce avem de făcut şi nu pe atacuri cu scop electoral, aşa încât cu siguranţă întreg oraşul va avea de câştigat", a declarat viceprimarul Bândea.

 

Lasă un comentariu