Guvernul promite 9.000 de locuințe pentru tineri!

Distribuie pe:

Potrivit unui memorandum aprobat, recent, de Guvern, statul și-a propus ca, în următorii cinci ani, să construiască 9.000 de locuințe. După cum a anunțat Executivul, „proiectul privind construcția de locuințe sociale pentru familiile/persoanele tinere cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, se referă la cei cu venituri sub venitul mediu pe economie". După finalizarea lucrărilor de construcție, locuințele vor fi transferate în proprietatea autorităților locale, care le vor închiria tinerilor „cu o chirie modică".

Sursele de finanțare ale proiectului? Un împrumut al Guvernului în valoare de 175 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) și alte 75 de milioane provenind de la stat.

Noul proiect al statului îl dublează practic pe cel derulat de Agenția Națională pentru Locuințe, prin care, de asemenea, se construiesc locuințe ce sunt închiriate mai apoi tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani cu venituri modeste.

Conform specialiștilor, miza proiectului inițial de stat este că va conduce la o revigorare a pieței construcțiilor, iar fondurile ce vor fi folosite în program sunt destul de ieftine. Bunăoară, împrumutul de la BDCE este pe o perioadă de până la 20 de ani, din care 5 ani perioadă de grație.

Lasă un comentariu