„Ştiinţă şi... Religie""

Distribuie pe:

„Iubirea noastră pentru Dumnezeu nu rămâne niciodată fără răspuns". Şi este chiar mai mult decât recompensată, pentru că Dumnezeu ne înţelege chiar şi atunci când toţi cei din jurul nostru ne înţeleg greşit. Pentru că Dumnezeu ne iubeşte chiar şi atunci când toţi ne părăsesc. Pentru că Dumnezeu şi-aduce aminte de noi chiar şi atunci când toţi ceilalţi ne-au uitat. Noi suntem ai lui Dumnezeu şi doar ai Lui pentru eternitate.

***

„Adevărata bază a religiei nu este credinţa, ci experienţa intuitivă. Intuiţia este puterea sufletului de a-l cunoaşte pe Dumnezeu. Pentru a înţelege ce este religia, trebuie să-l cunoşti pe Dumnezeu".

***

„Realizarea sinelui înseamnă să cunoşti - cu trupul, mintea şi sufletul tău - că acum eşti în împărăţia lui Dumnezeu, că nu trebuie să te rogi pentru ca aceasta să vină la tine, că omniprezenţa lui Dumnezeu este şi omniprezenţa ta, iar tot ce trebuie să faci este să-ţi îmbunătăţeşti propria cunoaştere".

Paramhamsa Yogananda (1893-1952), scriitor, a fost primul maestru spiritual, originar din India, care şi-a stabilit domiciliul permanent în Occident. A ţinut sute de prelegeri în faţa a mii de oameni în „campania sa spirituală"... Înaintea acestei campanii a primit un sfat de la mentorul său spiritual: „Occidentul este avansat în realizări materiale, dar lipsit de înţelegere spirituală. Este voia lui Dumnezeu ca tu să joci un rol important în a învăţa omenirea valoarea echilibrării vieţii materiale şi a celei lăuntrice, materiale". Impactul lui asupra culturii vestice a fost cu adevărat impresionant. Dar moştenirea sa spirituală durabilă a fost şi mai mare. Cartea sa, „Autobiografia unui yoghin", publicată prima dată în 1946, a declanşat în occident o adevărată revoluţie spirituală. Tradusă în mai mult de 12 limbi, a rămas până azi un bestseller al scrierilor spirituale clasice.

Lasă un comentariu