Şapte jucătoare de la ASA Feminin Târgu-Mureş au participat la acţiuni ale echipelor naţionale ale României!

Distribuie pe:

Andreea Părăluţă, Anamaria Gorea, Sinka Zsuzsanna şi Alisia Roca, împreună cu antrenorul secund Alexandru Andraşi, au participat cu naţionala de senioare la Istria Cup, competiţie desfăşurată în Croaţia. România s-a clasat în final pe locul 8, înregistrând următoarele rezultate: 0-0 cu Croaţia, 1-0 cu Irlanda de Nord, 0-2 cu Polonia şi 1-3 cu Ungaria.

Barabasi Kinga a fost convocată la naţionala U19 a României pentru Kuban Spring, turneu amical găzduit de Soci, Rusia. Echipa de tineret s-a clasat în final pe locul 4, după ce a pierdut finala mică, 0-2 cu Israel. Turneul internaţional Kuban Spring a fost câştigat de Rusia U19, care a învins în finală Slovacia U19 cu scorul de 2-0.

Selecţionata feminină Under 19 a României se pregăteşte pentru Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European. Pe 4, 6 şi 9 aprilie va întâlni Rusia, Franţa, respectiv Islanda în calificările pentru EURO, la miniturneul ce va fi găzduit în Hexagon.

Alina Boroş face parte din lotul României U17, convocat pentru grupa de calificare la Campionatul European, turneu găzduit de Rusia. La Soci, pe 22, 24 şi 27 martie, „tricolorele" vor întâlni Belgia, Spania şi selecţionata similară a ţării gazdă pentru calificarea la EURO. Primele clasate în cele 6 grupe de la Turul de Elită împreună cu ocupanta locului secund cu cel mai bun punctaj se califică la turneul final ce va fi găzduit, în perioada 22 iunie - 4 iulie, de Islanda.

Lotul de 18 jucătoare care va face deplasarea la Turul de Elită este următorul:

Portari: Georgian Dârle (Olimpia Cluj), Kinga Drăguş (Ladies Târgu-Mureş).

Fundaşi: Alina Boroş (ASA Târgu-Mureş), Teodora Meluţă (Olimpia Cluj), Valentina Petre (Fair Play Bucureşti), Ştefania Moraru (Olimpia Cluj), Erika Gered (Vasas), Kata Peter (Vasas).

Mijlocaşi: Melina Nagy (Olimpia Cluj), Dariana Indrei (Olimpia Cluj), Diana Grecu (Olimpia Cluj), Mihaela Ciolacu (Olimpia Cluj), Beata Ambrus (Vasas), Eniko Biro (Vasas), Maria Neacşu (CSS Târgovişte), Barbara Bartalis (Vasas).

Atacanţi: Loredana Popa (Olimpia Cluj), Ana Foia (Navobi Iaşi).

În fine, Mădălina Boroş va participa la acţiunile lotului României U15.

În ceea ce priveşte echipa feminină ASA Târgu-Mureş, fetele pregătite de Secheş Carol vor evolua duminică, de la ora 11, la Brazi, în etapa a XII-a a Superligii. În primul joc pe teren propriu, ASA va întâlni pe Heniu Prundu Bârgăului, duminică, 29 martie, de la ora 11. În ultima etapă a sezonului regulat, fetele vor juca la Bucureşti, cu Fair-Play, în 11 aprilie. În play-off se vor califica ocupantele primelor 4 locuri, care se vor întâlni în sistem tur-retur, pe parcursul a 6 etape.

În acest moment, ASA Feminin ocupă locul 2 în Superligă, cu 28 de puncte, la egalitate cu liderul Olimpia UT Cluj-Napoca. Formaţia CFR Timişoara a fost exclusă din campionat pentru neplata unei datorii faţă de o fostă jucătoare şi rezultatele obţinute i-au fost anulate.

 

Lasă un comentariu