Noua Staţie de Tratare Ape Uzate

Distribuie pe:

Luni, 23 martie, a avut loc informarea pentru oficialităţi şi presa locală la şantierul Staţiei de Tratare a Apelor Uzate din comuna Cristeşti, a investiţiei celor de la Azomureş, pe platforma de producţie, a unui ambiţios plan pentru modernizarea instalaţiilor. Una dintre aceste investiţii este noua Staţie de Tratare a Apelor Uzate.

Lucrările care au demarat la începutul lunii martie 2015 au ca termen de finalizare şi punere în funcţiune luna noiembrie 2015.

În urmă cu nouă luni, directorul general al Azomureş, Mihai Aniţei, anunţa investiţii de 220 de milioane de euro la combinat, până la sfârşitul lui 2015, pentru încadrarea în normele de mediu care intră în vigoare în 2016.

Au fost prezenţi la această informare: directorul general Mihai Aniţei, Aurel Botezan - director tehnic, care a spus că a găsit „soluţia tehnică de tratare a apelor reziduale în 3 faze: 1. denitrizarea, 2. nitrifierea, 3. separarea de nămol".

Prefectul Lucian Goga a urat succes şi a spus că urmăreşte cu interes toate investiţiile în curs de derulare. A fost prezent şi Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean, Claudiu Maior, viceprimarul Târgu-Mureşului, şi Dănuţ Ştefănescu de la Agenţia de Protecţie a Mediului.

Când avem de a face cu poluarea, interesul e general, iar acest lucru a făcut să colaboreze foarte bine Azomureşul cu Primăria Cristeşti şi cu Aquaserv.

După punerea în funcţiune, Staţia de Tratare a Apelor Uzate va fi manageriată de Aquaserv şi va prelua şi apele reziduale de la Haineken.

Lasă un comentariu