Flori din buchetul omagierilor

Distribuie pe:

Am omagiat și în acest an ziua de 21 mai, când s-au împlinit 12 ani de când instituția noastră poartă numele cărturarului și patriotului Florea Bogdan. Astfel, școala cu nume de floare și de voievod a îmbrăcat strai de sărbătoare în culorile care ne reprezintă de câțiva ani: alb, albastru, argintiu.

Dintre numeroasele activități menționăm: concursuri, manifestări artistice, sportive, distractive, recitaluri de muzică și poezie, desene pe asfalt, expoziții de lucrări hand-made, ce au însuflețit întregul colectiv de elevi și dascăli. Și toate acestea, printre miile de flori pe care copiii le-au plantat în cinstea evenimentului.

Dacă în anii din urmă această dată a marcat inaugurarea drapelului școlii, a tricourilor, astăzi vă facem cunoscute versurile imnului care ne reprezintă:

„Când e rost de învățat/ Stăm cuminți neapărat,/ Vrem s-aducem cu mult spor/ Note mari, de-nvingător.// De când sunt copii pe lume/ Nu fac numai lucruri bune./ Joaca-i joacă, școala școală,/ Nu e rost de plictiseală.// Dascăli minunați avem,/ Lucruri bune învățăm,/ Pentru asta-i prețuim / Și cu drag le mulțumim. // Amintiri legăm acum,/ Pășim toți pe-același drum./ Prieteni și nu doar colegi / Prin niște nescrise legi.// Refren: Suntem noi, an de an,/ La «Florea Bogdan»/ Împreună zi de zi/ Pe drumul cunoașterii."

La ora 12, într-o tăcere adâncă și pioasă, am zăbovit cu recunoștință asupra paginilor de istorie și am păstrat un moment de reculegere în memoria acestui neam, marcând astfel Ziua Eroilor. Apoi, un grup de elevi, însoțiți de dl prof. de istorie Szabó Arthur, purtând drapelul școlii, au participat la manifestările prilejuite de această zi, organizate în centrul orașului.

 

Lasă un comentariu