Din Codul manierelor elegante (19)

Distribuie pe:

În instituţiile publice. Intrând în încăperi ce aparţin instituţiilor publice, bărbaţii îşi scot pălăria, iar femeile mănuşile. Faţă de persoanele care lucrează în instituţiile publice, solicitantul trebuie să fie politicos. La rândul lui, cel care este solicitat nu trebuie să uite niciodată că cei care se perindă prin instituţia respectivă vor aprecia întreprinderea unde munceşte şi după comportarea şi ţinuta lui.

La doctor. Mergând la policlinică, în sala de aşteptare îţi scoţi pălăria, eventual pardesiul şi ocupi un loc liber. Nu te uiţi curios la pacienţii care aşteaptă, nu-i întrebi de ce suferă sau cum este doctorul. Nu trebuie să te spovedeşti lor în legătură cu durerile tale. Intrând în cabinetul doctorului, nu-l salutăm printr-o strângere de mână decât atunci când acesta ne-a întins-o. În cabinet se spune „Bună ziua" şi se aşteaptă indicaţiile medicului. De obicei, acesta invită pacientul să ocupe loc şi îl chestionează în legătură cu suferinţa.

Pentru ajutorul dat în vindecarea bolii este bine să mulţumim telefonic sau în scris medicului. În ultima vreme, se obişnuieşte să se facă aceasta şi prin intermediul unor anunţuri în presă.

 

Lasă un comentariu