Preşedintele Iohannis: „Armata României este privită astăzi ca o forţă de elită în NATO"

Distribuie pe:

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, prin consilierul de stat Mihai Şomordolea, un mesaj cu ocazia festivităţilor prilejuite de Ziua Rezervistului Militar, în care afirma că „Armata României este privită în prezent ca o forţă de elită în NATO".

„Aniversarea, la 31 mai 2015, a Zilei Rezervistului Militar îmi oferă prilejul de a transmite respectul meu tuturor celor care au îmbrăcat, cu onoare şi demnitate, haina militară sau de poliţist şi au jurat să-şi apere ţara chiar cu preţul vieţii. Dumneavoastră sunteţi depozitarii unor valori profesionale şi experienţe de viaţă ce reprezintă surse de inspiraţie şi modele de urmat pentru cei care, în activitate fiind, vă duc mai departe munca şi idealurile", afirma şeful statului în mesaj.

El a subliniat că „Armata României este privită astăzi ca o forţă de elită în NATO".

„Acţiunile unităţilor participante la diverse operaţiuni sunt foarte apreciate de partenerii noştri şi datorită eforturilor dumneavoastră. Sunt convins că veţi avea în continuare o contribuţie importantă la dezvoltarea cunoaşterii domeniului militar şi la elaborarea analizelor geostrategice ale spaţiului euroatlantic", mai spunea şeful statului.

Lasă un comentariu