Dascăli mureşeni: ELENA LUMINIŢA BLEAHU

Distribuie pe:

S-a născut la data de 27 februarie 1970 în comuna Bahnea, judeţul Mureş. Tatăl, Vasile Marc, a lucrat ca mecanic, mama Elena, a lucrat ca îngrijitor. Este căsătorită cu Traian Bleahu, constructor de drumuri şi poduri. Au doi copii: Traian-Vlad, cântăreţ bisericesc, şi Diana-Luminiţa, elevă la Colegiul Naţional „Al. Papiu Ilarian" din Târgu-Mureş.

Şi-a început studiile la Şcoala Primară Lepindea. Cursurile gimnaziale le-a continuat la Şcoala Gimnazială din Bahnea în perioada 1980-1984. A urmat studiile la Liceul Industrial Târnăveni şi la Liceul Industrial Sângeorgiu de Pădure pe care l-a absolvit în anul 1988. A continuat la Şcoala postliceală de la Universitatea ,,Dimitrie Cantemir" Târgu-Mureş, ca ,,Institutor" (1990-1993).

În anul 1994 şi-a început cariera de cadru didatic la Grădiniţa cu Program Normal Bahnea. Pentru obţinerea calificării de profesor în învăţământul primar şi preşcolar a studiat un an la Universitatea „Babeş Bolyai" din Cluj- Napoca (2009-2010), extensia Târgu-Mureş, universitate la care a continuat şi cu masterul în perioada 2010-1012, specializarea obţinută fiind Consiliere şcolară şi asistenţă psihopedagogică. Ca temă pentru lucrarea de disertaţie a avut Impactul şi rolul mass-media asupra inteligenţei emoţionale la elevii din ciclul gimnazial, având coordonatori ştiinţifici pe prof. univ. dr. Muşata Bocoş şi lect. univ. dr. Iftimia Avram. Cercetarea a căutat să identifice factorii care fac atractivă pentru elevi şcoala, motivaţia învăţării, factorii motivaţionali care determină comportamentul elevilor, cum să ne folosim emoţiile şi să nu ne lăsăm conduşi de ele. Cercetarea a facut-o pe pe grupe de elevi din clase gimnaziale cu ajutorul mai multor proiecte desfăşurate cu aceştia. Unul dintre motivele alegerii acestor eşantioane de subiecţi a fost funcţia pe care a deţinut-o în acea perioadă, cea de director coordonator la Şcoala Generală Bahnea. A deţinut această funcţie timp de doi ani, 2010-2012.

A obţinut definitivarea în învăţământ şi gradul didactic II. Gradul didactic I, a fost obţinut în anul 2010, cu tema, Valorificarea folcorului zonal prin activităţile opţionale din grădiniţă. A depus eforturi pentru asigurarea continuării studiilor de către copii defavorizaţi. A fost înfiinţată clasa a IX-a prin proiectul ,,Salvaţi copiii de abandon şi neintegrare", în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş. A înfiinţat două clase, aparţinând de Colegiul Agricol ,,Traian Săvulescu" Târgu- Mureş şi de Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuşi" Târgu-Mureş, fiind susţinută de Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

În perioada 2008-2010 a deţinut funcţia de director la Grădiniţa cu Program Normal Bahnea. În această perioadă a participat la Concursul judeţean de creaţie plastică ,,Prietenii naturii", ediţia I, în anul 2009. În anul 2014 a iniţiat parteneriatul cu Grădiniţa ,,Arlecchino" din Târgu-Mureş pentru promovarea proiectului educaţional judeţean ,,Prietenul meu necuvântător".

Lasă un comentariu