CENACLUL LITERAR „NICOLAE BĂCIUȚ" și … IOANA HEIDEL

Distribuie pe:

Final de stagiune, cu parfum de vacanță, la Colegiul Național „Al. Papiu-Ilarian"…

Membrii Cenaclului literar „Nicolae Băciuț", alături de întreaga catedră de Limba și literatura română, au întâmpinat-o cu drag pe scriitoarea Ioana Heidel. Întâlnirea a fost prilejuită de prezentarea romanului „Dincolo de orizont", apărut la Editura „Nico".

În amfiteatrul devenit neîncăpător, elevii au descoperit omul din spatele cărții. „Dincolo de orizont" - un roman autobiografic, ce surprinde etapele formării autoarei: primii pași spre cunoaștere, anii universitari, familia, copilul bolnav, drumul salvator spre Germania, traumele adaptării la o nouă cultură… Emoția din glasul scriitoarei i-a învăluit treptat și pe mai tinerii noștri aspiranți la un destin literar. Sunt fascinați de poveste, de întâmplări, de naturalețea și farmecul vibrant al relatării, de personalitatea deosebită a invitatei!

Am ținut în mâini, apoi, cartea… I-am simțit pulsația! E viață adevărată, viață trăită, viață împărtășită ca bucuria unei ploi de vară!

„Am trăit alături de elevii și profesorii liceului „Al. Papiu-Ilarian", din Târgu-Mureș, momente inedite." - declara ulterior doamna Ioana Heidel - „A fost o întâlnire ce ne-a purtat pentru o bucată de timp pe aceleași unde… Le interceptam privirile curioase, interesate și eram sigură că timpul petrecut împreună i-a captivat!"

La final, gazdele și-au exprimat mulțumirea pentru tot ce a însemnat întâlnirea cu scriitoarea: sensibilitate extraordinară, dăruire, dragoste de oameni, încredere deplină în forțele proprii, spirit cutezător, dar, mai ales, disponibilitatea de a împărtăși din experiența personală și celor din jur, de a oferi modele, modele adevărate!

Vă mulțumim și …vă mai așteptăm cât de curând, doamna Ioana Heidel! (cu un nou roman)!

 

Lasă un comentariu