Semnal civic - „Primul loc de muncă" a fost aprobat de plenul Senatului

Distribuie pe:

Încep cu o veste bună. Încă un proiect legislativ a trecut cu succes de Plenul Senatului, inițiat de UNPR și susținut de senatorul Haralambie Vochițoiu. „Primul loc de muncă" a fost aprobat de plenul Senatului.

În ședința de plen a Senatului României s-a dezbătut și adoptat propunerea legislativă „Primul loc de muncă", proiect ce prevede că angajatorii care încadrează în muncă, cu normă întreagă, pe durată nedeterminată, tineri, cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani, primesc lunar, pentru fiecare tânăr încadrat pe primul loc de muncă, o sumă egală cu valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată și sunt scutiți de la plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, pentru aceste persoane, pe o perioadă de 18 luni.

Întorcându-mă la situația locală, anunț debutul politic al UNPR Deda. Încă din primăvară am depus eforturi pentru ca această mândră localitate mureșeană să aibă și progresiști printre aceia care îi vor binele. Sub conducerea lui Sorin Pașcan progresiștii din Deda au acum un for propriu unde să dezbată problemele localității și de unde pot ataca cu succes alegerile viitoare. Pe lângă această constituire am avut și o întâlnire cu unii dintre șefii locali ai UNPR. Au participat Ștefan Șular din Vătava (cu parte din staff-ul său), Ion Coja din Răstolița, Florentina Oprea din Lunca Bradului, Florin Mihai Suciu din Brîncovenești și vicepreședinta UNPR, Maria Cocean. Am discutat chestiuni legate de alegerile locale, stabilind că cea mai oportună și corectă tactică pre-electorală este aceea de a considera că progresiștii merg singuri în scrutinul local. E mult mai ușor de trecut la o tactică de alianțe, atunci când ești pregătit. Campania milionului de semnături se desfășoară în graficul stabilit de către Biroul Județean dovedind pe deplin justețea adoptării acestei măsuri.

Observațiile și sugestiile dumneavoastră le citesc și ascult la email: claudiupuiac@gmail.com, telefon: 0265 32.38.82. Audiențele au loc în fiecare joi, între orele 18-20, la sediul UNPR Mureș, din Piața Trandafirilor nr. 42.

 

Lasă un comentariu