Gorghiu și Blaga, într-un glas: Să plece Ponta, să pice Guvernul!

Distribuie pe:

Copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, s-au aflat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Târgu-Mureș, pentru a participa la o reuniune cu membrii organizației județene a partidului. Sâmbătă, 18 iulie, în prezența copreședinților organizației mureșene a partidului, Ciprian Dobre și Dorin Florea, Alina Gorghiu și Vasile Blaga au susținut o conferință de presă.

Întârzierea de o jumătate de oră la întâlnirea cu ziariștii a fost cauzată de „infrastructura domnului Ponta", s-a scuzat dna Alina Gorghiu, care, intrând abrupt în subiect, a pus artileria grea pe premier, într-o nestăvilită avalanșă de critici; am reținut ideea că Ponta trebuie să plece de la Guvern, iar Guvernul trebuie să plece de la Palatul Victoria deoarece „sabotează dezvoltarea țării": „Solicitarea noastră ca Victor Ponta să plece nu are legătură exclusivă cu situația juridică a domniei sale, dar ni se pare la fel de grav că Victor Ponta conduce un Guvern neperformant, care de trei ani de zile ratează obiective importante, un Guvern care, în opinia Partidului Național Liberal, ține România pe loc și lipsită de soluții, sabotează șansele economiei de a se dezvolta; este un eșec. Ponta denaturează adevărul, dar poate fi prins cu ocaua mică", a explicat Gorghiu. În sprijinul afirmațiilor sale, copreședintele PNL a susținut că, potrivit statisticilor, față de anul trecut investițiile au scăzut de la 5,9 miliarde de lei la 5,3 miliarde, la fel și rata de colectare a veniturilor la bugetul de stat - de la 33% la 32 %, deși executivul condus de Ponta își asumase 38%, iar în ce privește infrastructura, „Ponta taie panglici pe proiecte făcute de alții (cu referire la autostrada Nădlac - Arad - n.n.), în situația în care, de pildă, pentru autostrada Iași-Târgu-Mureș, „termenul a fost împins după 2020".

În privința Codului Fiscal (votat, în forul legislativ, inclusiv de majoritatea reprezentanților PNL și retrimis spre examinare de către președintele Iohannis), Gorghiu a arătat că dezbaterea acestuia trebuie să aibă loc în Parlament, într-o sesiune extraordinară, fiindcă „discuția se poartă între iresponsabilitatea unui prim-ministru care vrea să-și pună în ramă un Cod fiscal doar de dragul de a mai căpăta un titlu de glorie, și responsabilitatea instituției prezidențiale și a PNL, care știe ce înseamnă să adopți în pripă o măsură și să o compromiți pentru că nu o pregătești".

Critici la fel de dure la adresa primului ministru au fost formulate și de copreședintele PNL, Vasile Blaga: „…Cerem demisia domnului Ponta pentru că fiecare zi în care domnia sa se află în fruntea Guvernului face foarte mult rău României. Domnul Ponta sfidează pe toată lumea, își sfidează propriii alegători, sfidează și țara pentru că este singurul premier care se află în această situație" (de urmărit penal - n.n.).

Liderii PNL sunt însă sceptici în privința convocării unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru dezbaterea Codului fiscal, opinând că „Ponta fuge de lucru acesta pentru că știe că nu are soluții".

În legătură cu preconizata moțiune de cenzură „împotriva acestui Guvern lipsit de legitimitate", fruntașii PNL afirmă că s-ar putea ca ea să nu mai fie necesară „nu pentru că Victor Ponta ar înțelege ce înseamnă onoarea într-un gest de demisie, ci pentru că PSD va înțelege că punctele electorale se vor pierde dacă vor sta cu Victor Ponta în fruntea Guvernului, care e piatră de moară pentru ei, acum".

În fine, Vasile Blaga a mai explicat că „dacă am fi cinici, am spune să stea până în 2016, dacă aș judeca numai din punct de vedere al Partidului Național Liberal, pentru că fiecare zi a lui Victor Ponta în fruntea Guvernului României face țăndări PSD-ul. Numai că, din păcate, la mijloc este și România. Aceasta este singura problemă pentru care avem toate aceste acțiuni, mijloace democratice care ne stau la îndemână ca partid de opoziție".

…Prin urmare, când la mijloc e țărișoara - România, interesul ei - înfrunți, democratic, toate vicisitudinile, inclusiv „infrastructura lui Ponta".

Lasă un comentariu