Investiţiile la Azomureş - finalizate până la sfârşitul anului

Distribuie pe:

Aflat în vizită la Târgu-Mureş, vineri, 31 iulie, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Jean-Hubert Lebet, s-a deplasat la Combinatul Azomureş pentru a se documenta, la faţa locului, în legătură cu stadiul lucrărilor de reabilitare şi modernizare a platformei chimice deţinute de concernul elveţian Ameropa.„Am profitat de această ocazie nu doar pentru a vizita autorităţile locale, dar de asemenea pentru a vizita una dintre cele mai mari investiţii elveţiene în România, Azomureş, şi de a avea nişte informaţii cu privire la lucrările care se derulează acolo pentru modernizarea acestei platforme chimice. Sunt foarte mulţumit să văd că lucrările se desfăşoară după cum au fost programate, sunt în grafic, şi să sperăm că locuitorii de aici vor mai suporta efectele emisiilor de la Azomureş doar câteva săptămâni sau luni. Având în vedere că în curând va începe un nou proces, veţi avea ocazia să vedeţi nişte îmbunătăţiri semnificative în acest sens. Sperăm să ne reîntâlnim anul viitor pentru a inaugura acest nou complex şi pentru a celebra una dintre cele mai bune companii în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător şi economisirea energiei din Europa", a declarat pentru AGERPRES, Jean-Hubert Lebet. Oficialul a mai precizat că acţionarul elveţian se află aici pe termen lung, având posibilitatea de a continua investiţiile pe platformă, „nu pentru a vinde sau a specula".

Prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, a arătat că în cadrul discuţiilor de vineri cu autorităţile locale din Târgu-Mureş şi cu cele judeţene, ambasadorul Jean-Hubert Lebet a abordat problema Azomureş şi a promis că în luna ianuarie vor fi inaugurate tehnologiile nepoluante

„Domnul ambasador ne-a prezentat buna colaborare dintre Elveţia şi România. Sigur, a fost abordată şi problema Combinatului Azomureş, care este în judeţul Mureş unul cei mai mari investitori elveţieni. Avem promisiunea domnului ambasador, ca de altfel şi a conducerii Azomureş, că toate investiţiile vor fi finalizate până la 31 decembrie. Domnul ambasador a promis că o să ne întâlnim în ianuarie 2016, la inaugurare, deci toate lucrările vor fi finalizate în termen şi a făcut apel la înţelegere din partea populaţiei Târgu-Mureşului, rugând-o să mai suporte aceste câteva luni, până în 31 decembrie, când investiţiile de mediu vor fi finalizate, astfel încât cetăţenii Târgu-Mureşului şi din împrejurimi să nu mai fie supuşi acestei poluări. Combinatul se va încadra atunci în cerinţele naţionale şi europene de mediu", a declarat, potrivit sursei citate, dr. Lucian Goga, prefectul judeţului.

 

Lasă un comentariu