Teatrul Naţional Târgu-Mureş, - Compania Liviu Rebreanu - Premiere STAGIUNEA 2015-2016

Distribuie pe:

VIVALDI ŞI ANOTIMPURILE (Sala Mare)

După succesul extraordinar pe care l-a avut CARMINA BURANA, Gigi Căciuleanu revine la Teatrul Naţional Târgu-Mureş pentru a lucra cu dansatorii Companiei Liviu Rebreanu. De această dată, regizorul-coregraf foloseşte acordurile inconfundabile ale muzicii lui Antonio Vivaldi, într-un spectacol ce readuce pe scena Naţionalului târgumureşean poezia mişcării şi lumea plină de mister şi fantezie a unuia dintre cei mai mari artişti contemporani români - Gigi Căciuleanu.

WANT (Sala Parking)

WANT este un spectacol despre ceea ce îşi doresc tinerii. Despre întrebările pe care şi le pun şi la care doresc să primească răspuns, despre lucruri pe care doresc să le facă auzite în lume şi despre cele pe care şi le doresc acum şi în viitor. Pentru a treia oară oaspetele Teatrului Naţional Târgu-Mureş, Scott Johnston, va lucra din nou cu tinerii din Trupa Guga Junior!

VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ de William Shakespeare (Sala Mare)

VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ este una dintre cele mai jucate piese din repertoriul mondial, o comedie romantică, scrisă cândva în mijlocul anilor 1590, care prezintă aventurile a două cupluri buclucaşe şi ale unui grup de actori amatori, într-o pădure luminată feeric de Lună. Martori le sunt spiriduşii care locuiesc în pădure, împreună cu regele şi regina lor.

Astăzi, această piesă rezistă încă, în lecturi extrem de contemporane. La Compania Liviu Rebreanu, misiunea de a pune în scenă VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ îi revine regizorului Vlad Massaci (cunoscut publicului târgumureşean pentru spectacolele CAMPIONATUL DE IMPROVIZAŢIE şi ANIVERSAREA), alături de scenograful Andu Dumitrescu.

ROMO SAPIENS (Sala Parking)

ROMO SAPIENS este un proiect de teatru documentar, realizat în România şi Germania, respectiv în Târgu-Mureş, Bucureşti, Cluj şi Berlin. Tema dezvoltată este rasismul şi discriminarea, în contextul autohton românesc, dar şi în cel amplu, al migraţiei romilor în Europa.

Spectacolul este realizat de Kincses Réka, autoare şi regizoare de film, stabilită în

Berlin, Alina Nelega, autoare şi dramaturg din România, şi Alina Şerban, actriţă şi autoare romă, la ora actuală lucrând în Londra.

ROMO SAPIENS este un proiect finanţat de AFCN, ICR şi UNITER, dezvoltat în parteneriat de Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Asociaţia Romo Sapiens-Rudy Moca şi Teatrul Heimathafen din Berlin, alături de Asociaţia SüdOst Europa Kultur e.V.

TREI SURORI de A.P. Cehov (Sala Mică)

Prezenţa unei obscurităţi inevitabile care aşteaptă să consume toate lucrurile luminoase şi vii este, paradoxal, ceea ce îl face pe Cehov unul dintre cei mai vibranţi dramaturgi ai lumii moderne. TREI SURORI de Anton Cehov este o piesă care explorează speranţa şi disperarea în Rusia secolului XIX, o piesă despre o lume în schimbare, o piesă despre tot şi nimic.

Unde le identificăm astăzi pe Maşa, Olga şi Irina şi cum va reuşi regizorul Harsányi Zsolt să le aducă mai aproape de noi, respectând spiritul lui Cehov şi farmecul rusesc al secolului XIX, urmează să aflăm în stagiunea 54, pe scena Sălii Mici a Teatrului Naţional din Târgu-Mureş.

O SCRISOARE PIERDUTĂ de I.L. Caragiale (Sala Mare)

Caragiale revine pe scena Teatrului Naţional Târgu-Mureş, în această stagiune, cu una dintre cele mai jucate piese ale sale - O SCRISOARE PIERDUTĂ. Cel care va pune în valoare textul lui Caragiale într-o cheie adaptată vremurilor noastre este Erwin Şimşensohn, cunoscut publicului târgumureşean pentru STEAUA FĂRĂ NUME de Mihail Sebastian.

Nae Caţavencu, Zaharia Trahanache, Zoe Trahanache, Ghiţă Pristanda, Cetăţeanul turmentat, Agamemnon Dandanache, Tache Farfuridi, Iordache Brânzovenescu sau Ştefan Tipătescu vor prinde viaţă pe scena Teatrului Naţional Târgu-Mureş într-un spectacol- eveniment în primăvara viitoare!

HAMLETMASCHINE de Heiner Müller (Sala Mică)

Celebrul text HAMLETMASCHINE a fost pus în scenă de nenumărate ori şi a devenit exemplar. Un text misterios, subiectiv, plin de imagini, poetic, profund filosofic. Lectura scenică postmodernă îi aparţine tânărului regizor Mirko Borscht, de origine bulgară, stabilit în Germania, care vine de la Teatrul Gorki din Berlin şi care, asemenea lui Heiner Müller, aparţine deopotrivă Estului şi Vestului european.

SOŢ DE VÂNZARE de Mihail Zadornov (Sala Mică)

SOŢ DE VÂNZARE este o comedie a zilelor noastre şi spune povestea unui cuplu în pragul aniversării a douăzeci de ani de căsnicie. Totul mergea bine, când un personaj misterios sună la uşa acestora şi le face o propunere greu de refuzat.

Ce întorsătură iau lucrurile de acum încolo şi cum vor reuşi cele trei personaje să treacă peste această etapă a vieţii lor, urmează să aflaţi într-un nou spectacol la Sala Mică, a Companiei Liviu Rebreanu.

FABULAMUNDI - o premieră surpriză (Sala Mică)

La fel ca în stagiunea trecută, vom produce unul dintre cele mai bune texte noi europene aflate în portofoliul FABULAMUNDI, proiect nostru internaţional de dramaturgie contemporană. Citim, deliberăm, ne consultăm cu partenerii noştri din Franţa, Italia, Germania, Spania - şi vom scoate premiera la sfărşitul stagiunii 2015-2016. Pregătiţi-vă pentru una dintre cele mai noi piese europene!!!

Lasă un comentariu