Știință și... Religie

În seara din Ajunul Crăciunului a anului 1968, cei trei astronauți: James A. Lowell, William A. Anders și Frank Borman, care au format echipajul lui APOLO 8, de la o distanță de 69 de mile de Lună, în timp ce arătau celor de pe pământ fața lunii și pustia lipsită de viață, și după ce au făcut o descriere amănunțită a suprafeței lunare, deodată Borman a zis: „Pentru toți cei de jos, de pe pământ, echipajul lui Apolo 8 are un mesaj pe care vrem să vi-l transmitem". Apoi Anders începu să citească primele versete din Biblie cu descrierea creației:

„La început Dumnezeu a făcut cerurile și pământul. Pământul era pustiu și gol; peste fața adâncului de ape era întunerec. Și Duhul Domnului se mișca pe deasupra apelor. Și Domnul a zis: «SĂ FIE LUMINĂ!» Și a fost lumină. Dumnezeu a văzut că lumina era bună; și Domnul a despărțit lumina de întunerec".

William A. Anders (1933-) în Hong Kong, general-maior, USAF RESERVE, RET. NASA ASTRONAUT. Membru al Academiei Navale a Statelor Unite și maistru în Inginerie Nucleară de la Institutul de Tehnologie din Air Force de la Wright Patterson-Air Force Base. A fost distins cu mai multe grade de doctorat de onoare și multe medalii și diplome de la mai multe societăți americane.

***

„Și Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunerul l-a numit noapte. Astfel a fost o seară și o dimineață, aceasta a fost ziua întâi. Și Dumnezeu a zis să fie o întindere între ape, și să despartă apele de ape. Și Dumnezeu a făcut întinderea și a despărțit apele care sunt dedesubtul întinderii de apele care sunt deasupra întinederii și așa a fost. Și Dumnezeu a numit întinderea cer. Astfel a fost o seară și apoi a fost o dimineață; aceasta a fost ziua a doua".

James A. Lowel (1928-), Căpitan , USN, RET. NASA ASTRONAUT. A primit mai multe doctorate onorifice pentru activitatea depusă și în special după misiunea Appllo 8. A primit nenumărate diplome, distincții, medalii de aur pentru activitatea astronautică. A fost timp de 4 ani pilot de teste la Centru Naval Air de testare american. A fost selectat în 1962 ca astronaut NASA. El a avut peste 7000 de ore de zbor, din care 3500 de ore în avion jet. Deține recordul pentru timpul în spațiu, cu un total de 715 de ore și 5 minute.

***

„Și Dumnezeu a zis să se strângă la un loc apele care sunt dedesubtul cerului și să se arate uscatul; și așa a fost. Dumnezeu a numit uscatul "pământ" iar grămada de ape a numit-o "mări". Dumnezeu a văzut că lucrul era bun". Apoi Borman s-a oprit din citit și a zis: „Și de la echipajul lui Apolo 8 încheiem cu un «Noapte bună» și «Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți, pe toți de pe bunul pământ».

Frank Borman (1928 -), a fost pilot al United States Air Force, inginer aeronautic, pilot de încercare și astronaut NASA, cunoscut în calitate de comandant al Apollo 8, prima misiune care a zburat în jurul Lunii. A fost decorat cu Medalia de Onoare a Congresului pentru activități spațiale.

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu