Universul nostru de vizavi!

Distribuie pe:

A apărut o ipoteză absolut nouă despre Big Bang care caută să arate de ce timpul nostru merge mereu înainte. Se poate ca Big Bangul să nu fi născut un singur univers, ci două.

Unul ar fi, desigur, universul nostru în care timpul curge normal în sensul creşterii entropiei (dezordinii), fapt indicat de săgeata timpului.

Cel de-al doilea este un univers geamăn în care timpul curge invers. Acesta este situat de cealaltă parte a Big Bangului, unde universul începe să se comprime într-un Big Crunch, iar timpul ar curge înapoi.

Dr. Julian Barbour, de la Universitatea Oxford, dr. Tim Koslowski, de la Universitatea New Brunswik, şi dr. Flavia Mercoti de la Institutul Perimeter din Ontario, au făcut această descoperire extraordinară în timp ce încercau să rezolve unul din cele mai profunde mistere ale fizicii: de ce are timpul o direcţie.

Conform celor arătate de dr. Julian Barbour „Caracteristica esenţială a acestui model este că absolut oricare soluţie dă câte două săgeţi ale timpului îndreptate în direcţii opuse."

Lasă un comentariu