Încă nu se ştie cine va ridica, din 2016, gunoiul menajer din Târgu-Mureş

Distribuie pe:

Întruniţi pentru a doua oară în şedinţă exstraodinară, consilierii municipali târgumureşeni au aprobat, vineri, 23 octombrie 2015, prelungirea contractului de delegare a serviciului de salubritate a municipiului cu actualul operator (Salubriserv), şi după data de 15 ianuarie 2016, când acest contract expiră.

Prelungirea contractului este necesară până la organizarea unei licitaţii pentru desemnarea unui alt operator, însă consilierilor nu le-a fost clar cine este îndreptăţit să organizeze această licitaţie, în con-diţiile în care, la nivelul judeţului Mureş, alegerea operatorului pentru colectarea şi transportul deşeurilor se face pe baza licitaţiei organizate de către Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară (ADI) Ecolect pentru toate unităţile administrativ-teritoriale, pe baza unui mandat.

În expunerea de motive, se arată că, până în prezent, ADI Ecolect nu a înaintat municipiului Târgu-Mureş spre analiză şi aprobare caietul de sarcini pentru delegarea gestiunii serviciilor publice de salubrizare.

La şedinţă, a fost prezent şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ovidiu Dancu, al cărui mandat era să răspundă la eventualele întrebări ale consilierilor municipali legate de activitatea CJ în ceea ce priveşte gestionarea depozitului de deşeuri menajere.

„Suntem de acord să se organizeze licitaţia de către autoritatea competentă. Cine este această autoritate urmează ca specialişti în domeniu să se pronunţe, dar noi sprijinim competiţia liberă pe piaţă.

Suntem de acord şi mandatăm Executivul să asigure continuitatea serviciului de colectare a deşeurilor, dar dorim să se constituie garanţie de bună execuţie. Primele două aspecte intră în vigoare după ce primim un fel de interpretare, acord, aviz, mandat să ştim cine are competenţa să deruleze o licitaţie nouă sau prelungirea unui contract valabil", a spus viceprimarul Peti Andrei.

După aprobarea prelungirii contractului, vicepri-marul Claudiu Maior a declarat că, deocamdată, Executivul va aştepta un răspuns din partea Consiliul Judeţean, fără de care hotărârea adoptată nu va putea fi pusă în aplicare: „Dacă ei nu vor da o hotărâre, în niciun caz nu va putea fi ridicat gunoiul din Târgu-Mureş după data de 15 ianuarie 2015". 

Lasă un comentariu