În trimestrul trei, NUMĂRUL PENSIONARILOR A SCĂZUT CU 10.000!

Distribuie pe:

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), numărul mediu de pensionari a fost de 5.297.000 de persoane în trimestrul trei al anului 2015, în scădere cu 10.000 de persoane faţă de trimestrul precedent, iar pensia medie lunară a fost de 893 de lei, cu 0,1 la sută mai mare, în timp ce raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 10 la 10.

„Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 886 lei, iar raportul dintre pensia medie de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit şi fără contribuţia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 58,2 la sută (comparativ cu 58,6 la sută în trimestrul precedent!).

Indicele pensiei medii reale faţă de trimestrul precedent, calculat ca raport între indicele pensiei nominale pentru calculul pensiei reale şi indicele preţurilor de consum a fost de 102,2 la sută. Pensionarii de asigurări sociale deţin ponderea majoritară (99,9 la sută) în numărul total de pensionari, iar pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 88,4 la sută în totalul celor de asigurări sociale. Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (74 la sută), iar pensionarii cuprinşi în categoriile de pensii anticipată şi anticipată parţial au reprezentat doi la sută. În trimestrul trei, de pensie socială au beneficiat 624.100 de persoane, respectiv 492.200 de persoane din sistemul asigurărilor sociale de stat şi 131.900 de persoane din rândul pensionarilor proveniţi din fostul sistem pentru agricultori", se arată în comunicatul INS. 

Lasă un comentariu