Zilelor Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu" din Târgu-Mureș, 68 de ani de promovare a sănătății

Distribuie pe:

Spectacolul aniversar, 68 de ani de promovare a sănătății, cu ocazia Zilelor Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu", a fost găzduit, și în acest an, de Centrul Cultural „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureș, în data de 1.03.2016, în prima zi de primăvară.

Atunci când cuvântul vine din inimă, prin magia lui deschide poarta sufletului. Domnul director Cornel-Cristian Vulc a reușit să ajungă la sufletele celor prezenți, deoarece din inimă apreciază rezultatele frumoase ale elevilor și eforturile întregului colectiv de dascăli.

O sărbătoare deosebită, cu invitați speciali: inspectorii școlari generali: Ștefan Someșan, Lavinia Mureșan, Ildiko Illyes, și inspectorii școlari: Maria Kozak, Adriana Grama, Angela Blaga, Adriana Blaga, Mihaela Cojocnean, Simona Turcu, Camelia Irimie-Matei, directori ai instituțiilor școlare: Cristina-Ligia Someșan, Andreea Năznean, Dumitru Matei, Adela Ciulea, Antoaneta Rauca, Florin Oproiescu, Cornel Popa, Simona Gherman, Adrian Rucoi, Zolt Csiki, Gheorghe Miroșanu, reprezentantul Primăriei Târgu- Mureș, dl. Claudiu Maior și, nu în ultimul rând, director Casa Corpului Didactic din Târgu-Mureș, profesor Cristiana Chira. Oaspeți de seamă, care au dorit să fie alături de elevii Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu", și le mulțumim pentru susținere și apreciere.

Cuvinte de laudă pentru renumele pe care îl are liceul, atât în țară, cât și peste hotare au fost rostite de inspectorul școlar general Ștefan Someșan, dl Claudiu Maior și directorul Florin Oproiescu, în aceste momente alese.

Premiile de Excelență „Gheorghe Marinescu" au fost înmânate, cu mândrie, de director Cornel-Cristian Vulc și director adjunct Gabriel-Cornel Grizav, elevilor: Fîntînari Vadim din clasa a XII-a A, Renata Nagy-Toth, Diana-Mirela Madac și Alexandra Vargău de la Școala Postliceală Sanitară. Au fost premiați și elevii cu performanțe deosebite, care au participat la concursuri, competiții și olimpiade școlare județene. Anuarul Școlii, realizat și prezentat de dr. Felicia-Stela Ionescu, și Filmul de prezentare al școlii, conceput de director adjunct Gabriel-Cornel Grozav, prezintă, ca un întreg, imaginea Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu".

Elevii: Cristiana Mateiu, Dragoș Iacob, Alexandrina Pitea, Ștefan Nagy, Andrea Blaga, Oana Boadă, Sebastian Petrișor, Denisa Călușer, Silviu Pogăcean și Ștefana Macarie, pregătiți de doamnele profesoare Cristina-Ligia Matei și Ancuța Pașcan, au prezentat spectacolul „Generația Europa", un spectacol prin care au dorit să ne amintească că și adolescenții sunt sensibili, au dorințe, aspirații și pasiuni.

Ziua de 29 februarie 2016 a fost dedicată activităților extrașcolare. O zi a elevilor, o zi în care elevi și profesori s-au simți minunat împreună prin activitățile desfășurate. Catedra de medicină generală a școlii postliceale a omagiat „Personalitatea doctorului Gheorghe Marinescu, fondatorul Școlii Românești de Neurologie", sub directa îndrumare a doamnelor: dr. Alegra Socol, dr. Andreea Procopie, Ninfa Adorjani și Ioana Batori. Eugenia Caraghiaur, șef al Catedrei de nursing, împreună cu Simona Toluș, a desfășurat o activitate specifică domeniului de studiu: „Minte sănătoasă în corp sănătos".

La nivel liceal s-au desfășurat multe activități pentru elevi: „Șezătoare literară", cu tema: datini și obiceiuri ale vestirii primăverii, pregătită de Cristina Matei, dr. Felicia Ionescu și Ancuța Pașcan. „Irlanda - popor mândru, țară frumoasă", prezentare și film documentar, sub îndrumarea profesorilor: Monica Rusu și Eva Kontek. „Vive la France! și expoziție tematică Jules Verne" organizată de Ana Cifu. „Rolul și implicațiile psihologiei în orientarea profesională a tinerilor", realizată și susținută de psih. Adrian Moldovan, împreună cu doamna profesor Elena Matei. „Școala ideală - cum vreau să arate școala mea", temă de interes a domnului director adjunct Gabriel-Cornel Grozav. „Ziua porților deschise"- invitați elevii clasei a VIII-a ai Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul" din Târgu-Mureș, activitate organizată de director Cornel-Cristian Vulc. „Cum s-a construit Centrala nucleară de la Cernavodă - prezentare și dezbateri", organizator profesor Nelu Moldovan. Doamna profesor Lucica Groșan a realizat „Expoziția de plante și flori de primăvară" și „Concursul Emil Racoviță-rampă de lansare în mediul universitar clujean", invitați studenți ai Universității „Babeș Bolyai" din Cluj-Napoca. „Expoziția de produse cosmetice bio" a doamnei profesor Daniela Cîmpean nu a lipsit nici în acest an. Profesorii: Cristina Epure și Dorin-Cristian Lobonț au dorit să arate elevilor că matematica este o componentă reală a vieții prin activitatea: „Matematica altfel. Matematica și viața de zi cu zi". Pentru că sportul este iubit de elevi, domnul profesor Bruno Szikszai a organizat „Fotbal feminin în sala de sport". Calculatorul a devenit dintr-un moft o necesitate, iar doamnele profesor: Dorina Trif și Ana Togănel au realizat activitatea: „Aplicația X... pe înțelesul tuturor", pentru a desluși, împreună cu elevii, o parte din tainele lui.

Frumoase zile, alese momente, binemeritate roade... Și acum, ca buni gospodari, îndrumați cu înțelepciune de director Cornel-Cristian Vulc și director adjunct Gabriel-Cornel Grozav, ne pregătim ca în fiecare primăvară de muncă: semănăm... pentru a putea culege viitoarele roade. Doar prin muncă și doar uniți în „cuget și simțire", vor reuși să păstreze vii toate valorile care i-au călăuzit până în prezent pentru a rămâne Marea familie a Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu". Succes!!!

Lasă un comentariu