Semnalăm… Semnalăm… Reabilitarea drumurilor judeţene, la nivelul Regiunii Centru, din Fondurile POR 2014-2020

Distribuie pe:

Regiunea Centru, cu judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, are la dispoziţie un buget de 109,84 milioane euro pentru finanţarea proiectelor de drumuri judeţene, circa 500 de kilometri. Fondurile sunt alocate prin axa 6, prioritatea 6.1, iar lansarea apelului de proiecte cu publicarea ghidului, a formularului de cerere şi a celorlalte documente utile pentru proiectele destinate reabilitării infrastructurii rutiere, a avut loc în data de 15 martie 2016 la Bucureşti.

Dintr-un comunicat al Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, am reţinut că, prin alocarea acestor fonduri, se vor finanţa investiţiile ce vizează modernizarea sau reabilitarea reţelei de drumuri judeţene, iar proiectele trebuie să prevadă activităţi de modernizare şi reabilitare pentru creşterea vitezei şi siguranţei rutiere. Lucrările finanţate presupun şi crearea de trotuare, piste de biciclete şi refugii în localităţi, iar consiliile judeţene trebuie să asigure trecerea cursivă a unui drum judeţean prin mai multe judeţe. Potenţialii solicitanţi ai acestor fonduri sunt consiliile judeţene şi/ sau primării de municipii oraşe şi comune. Contractarea proiectelor se va face pe principiul „primul venit, primul servit".

Depunerea proiectelor va începe la data de 16 mai 2016, ora 12, şi va fi deschisă pe o perioadă de 6 luni, respectiv până în data de 16 noiembrie, ora 12. Cererile de finanţare se vor depune la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru din Alba Iulia, într-un singur exemplar. Un proiect trebuie să aibă o valoare minimă eligibilă de 1 milion de euro şi nu poate depăşi valoarea de 50 milioane de euro. Cofinanţarea care trebuie asigurată de solicitanţi este de minim 2 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile. Pe site, http//regio adcentru.ro este prezentată harta drumurilor din Regiunea Centru propuse spre finanţare, cu localizarea geografică a acestora.

Lasă un comentariu