Alexandra Ujică a participat la două olimpiade naţionale

Distribuie pe:

În luna aprilie s-au desfăşurat Olimpiadele şcolare naţionale. Alexandra Ujică, elevă a Colegiului Naţional „Unirea" s-a întrecut pe sine, calificându-se la două dintre fazele naţionale, istorie şi sociologie.

Pregătirea pentru olimpiadă a presupus multe ore de studiu, atât a materiei predată la clasă, precum şi pregătirea suplimentară, care a constat în citirea multor cărţi şi materiale. La istorie este a treia prezenţă la olimpiada naţională şi pregătirea a făcut-o alături de doamna profesoară Marioara Laţa, iar la sociologie i-a fost alături doamna profesoară Mihaela Rad. Subiectele de la etapa judeţeană au fost o provocare peste care a reuşit să treacă cu brio şi consideră că subiectele care au diferenţiat-o de ceilalţi participanţi au fost cele tratate în manieră personală care au cuprins şi informaţii extracurriculare.

De ce istorie şi sociologie? Istoria pentru că ne stimulează spiritul critic, împărtăşirea în comun a valorilor, capacitatea de a compara şi evalua forme diferite de civilizaţie. Sociologia deoarece subiectul ei este rezultatul propiului nostru comportament ca fiinţe sociale.

Ne-a mărturisit că bucuria a fost foarte mare la aflarea veştii că va putea participa la ambele olimpiade naţionale, deoarece se desfăşurau în zile diferite şi în localităţi apropiate între ele ca distanţă, Brăila şi Tulcea. În acelaşi timp, ştia că vor urma ore nesfârşite de pregătire. Dar nu a fost în zadar, rezultatele obţinute au fost mulţumitoare şi crede că a reprezentat cu cinste şcoala şi judeţul.

A mai ţinut să precizeze că părinţii sunt cei care au susţinut-o şi i-au fost alături în permanenţă. Despre viitor? Speră să decidă ceea ce i se potriveşte cel mai bine. I-ar plăcea ca în viaţă să nu fie nevoită să facă compromisuri, niciodată să nu renunţe la visuri, dar este suficient de realistă încât să înţeleagă, din păcate, că este o utopie. Sperăm să reuşească şi îi dorim succes! 

Lasă un comentariu