Flori la Palatul Prefecturii din Târgu-Mureş, Florile Mariei Mera

Distribuie pe:

Flori ale sufletului, flori pentru toţi, flori ale bucuriei, flori binecuvântate mângâie, înseninează şi sufletul omului, înfloreşte precum natura şi, luminat, ne străbate întreaga fiinţă. Bucuria de a iubi oamenii, umanitatea, de a dărui o floare nu se poate descrie în cuvinte, nimic nu ne poate învăţa cum să trăim fericirea, cum să o dăruim, dar, atunci când o descoperim, se poate spune că am devenit ceea ce trebuia. Florile Mariei Mera au transformat sobrietatea holului din faţa sălii de şedinţe a Palatului Administrativ în care funcţionează Instituţia Prefectului Judeţului şi Consiliului Judeţean Mureş. Conform tradiţiei, şi expoziţia Mariei Mera va fi prezentată înaintea şedinţelor Colegiului Prefectural al Judeţului Mureş, până în data de 20 martie 2017.

Născută în oraşul Bacău, artista Maria Mera, a absolvit liceul în oraşul Reghin în anul 1975, a studiat vioara la Şcoala de Muzică din Reghin, de tânără a fost preocupată de desen şi

de arta decorativă, a lucrat la Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară" din Reghin, de unde s-a pensionat. Este membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş din anul 2015. A participat cu lucrări de pictură în ulei pe pânză la expoziţiile colective organizate la Galeria de Artă „Unirea" din Târgu- Mureş, Biblioteca Municipală „Petru Maior" din Reghin, Şcoala Gimnazială „Mirona" din Reghin, Biserica Ortodoxă nr. 2 şi Motel „Gemini" din Sîngoergiu de Mureş, Tabăra Direcţiei Judeţene pentru Tineret de la Sovata, Bistra Mureşului, Muzeul Olimp din Leptokaria - Grecia, Parohia Ortodoxă din Rimini - Italia, Colchester - Anglia şi Biserica „Sfântu Gheorghe" din Ravenna - Italia. A fost prezentă la taberele de pictură din Târgu-Mureş, Reghin, Sovata, Bistra Mureşului, Sângeorgiu

de Mureş şi Leptokaria - Grecia. Are lucrări în colecţii particulare din Germania, China, Italia, Australia şi România.

Vernisajul Expoziţiei de Pictură a artistei Mariei Mera, din 22 februarie 2017, apreciat de domnul Ilarie Gh. Opriş, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş, de domnul Lucian Goga, prefect al judeţului Mureş, şi de domnul Nicolae Băciuţ, poet, jurnalist, editor şi director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Mureş, a încântat publicul cu lucrările aflate pe simeze, cu dăruirea, cu pasiunea şi cu talentul artistei. Domnul Nicolae Băciuţ a apreciat cele două Expoziţii Personale ale artistei, cea de la Cuvântul liber, care a putut fi admirată până în data de 10 martie 2017, „realizată până la Klara Pădurean", iar această expoziţie, realizată „sub îndrumarea artistei Klara Pădurean". Frumoasa evoluţie a artistei Maria Mera a fost marcată semnificativ de îndrumarea artistei Klara Pădurean. Minunata colaborare a celor două doamne a născut ceva minunat, ceva ce transmite simţăminte şi încântă admiratorii. Pentru a înţelege pe deplin florile Mariei Mera, o cităm cu mare plăcere: „Am fost învăţată de mama mea că ochii Creatorului ne privesc prin intermediul florilor. În preajma florilor, devenim mai buni pentru că ne alină în momente de tristeţe şi ne aduc bucurie în suflet la aniversări. De aceea am vrut să imortalizez pe pânză frumuseţea şi gingăşia lor trecătoare, şi sper să aducă şi în ochii şi în sufletele privitorilor aceeaşi bucurie pe care mi-au adus-o şi mie, în timp ce le-am pictat".

Expoziţia artistei Maria Mera a adus o parte din primăvară mureşenilor, o parte din sentimentele artistei le putem admira pe pânză. Natura, nestăvilită, ne dăruieşte, ne încarcă cu energie şi cu minunăţiile ei, iar florile sunt un subiect inepuizabil care oferă culori, forme, miresme inundate de bunătatea lui Dumnezeu. Felicitări !!! 

Lasă un comentariu