Candidații PSD la Consiliul Județean Mureș se prezintă

Distribuie pe:

Lista candidaților PSD pentru Consiliul Județean Mureș

1. Boloș Vasile-Grigore

2. Dancu Ovidiu

3. Someșan Ștefan

4. Precup Maria

5. Pop Cosmin

6. Gliga Ioan-Florin

7. Cîmpeanu Alexandru

8. Socotar Gheorghe-Dinu

9. Bardoși Dragoș-Tiberiu

10. Sabău Pop Aurelian Olimpiu

11. Moldovan Angela

12. Cernea Ioan

13. Ceană Daniela-Edith

14. Mălăncrăvean Ovidiu-Dumitru

15. Gergely Simion

16. Țeugea Ioan

17. Moga Doina-Camelia

18. Piaskovski Stanislav

19. Pavel Constantin-Alexandru

20. Chindea Emil

21. Matei Ovidiu-Daniel

22. Iacob Letiția

23. Bratanovici Cristian

24. Loghin Lucian-Mircea

25. Maxim Samuel-Daniel

26. Mihăilescu Alin-Marius

27. Rotar Marian-Gabriel

28. Simedrea Nicoleta-Elena

29. Papuc Sergiu Vasile

30. Nițulescu Diana-Anca

31. Moldovan Octavian-Dan

32. Moldovan-Negoiță Lenuța-Mariana

33. Țandea Simona-Rodica

34. Iszlai Alexandru-Robert

35. Simionescu Monica

36. Goga Adrian-Ieronim

37. Pop Viorica

38. Țibuleac Mihai-Mădălin

39. Pop Iuliu-Cosmin

40. Luțaș Sorin-Lucian

41. Costache Ioana-Diana

42. Cozma Ciprian

43. Bogoșel Constantin

 

Prof. univ. dr. ing. Vasile Grigore BOLOȘ

68 de ani, căsătorit, doi copii, trei nepoți; Doctor inginer; pensionar; Profesor universitar asociat la Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Petru Maior" din Tg.-Mureș; conducător științific de doctorat asociat la Școala doctorală a Universității Tehnice din Cluj-Napoca; Rector al Universității „Petru Maior", 1990-2004; Prorector științific al Universității „Petru Maior", 2004-2012; consilier județean din partea Partidului Social Democrat în Consiliul Județean Mureș, în mandatele 2004-2008, 2008-2012, 2012-2016, premiul pentru responsabilitate în comunicarea cu cetățenii, acordat de „Centrul pentru politici publice", Cluj-Napoca, 2016.

„A fi consilier înseamnă să fii un om activ în planul ideilor și al acțiunilor și nu doar să fii o prezență formală într-o listă nominală a unui partid. A fi consilier înseamnă să fii un om care generează idei și fapte utile comunității care te-a învestit prin vot în această calitate. A fi consilier înseamnă să fii un om cu capacitatea de a înțelege prezentul și de-a anticipa viitorul comunității tale. A fi consilier înseamnă să fii un om care, prin ceea ce face în forul în care este ales, poate să-i privească în ochi, fără nici cea mai mică reținere, pe cei pe care-i reprezintă."

 

Ovidiu DANCU

54 de ani, doi copii; a absolvit Institutul Politehnic din Cluj-Napoca - Facultatea de Mecanică, și Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București; viceprimar al orașului Luduș în perioada 1996-2000; primar al Ludușului, 2000-2008; director adjunct al Oficiului Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, 2009-2010; vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, 2012-2016; Președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Centru - Transilvania, 2012-2016.

„Experiența acumulată în administrația publică, precum și performanțele obținute în cadrul acesteia îmi oferă posibilitatea de a candida, din nou, pe lista PSD, pentru o funcție în cadrul Consiliului Județean Mureș. PSD propune cetățenilor județului Mureș o echipă competentă, formată din colegi care au dovedit în domeniile lor că au expertiză. Această echipă va aborda cu maximă seriozitate proiectele Consiliului Județean pentru dezvoltarea acestei zone. Proiectele începute de noi, aflate în derulare, vor trebui continuate, de asemenea, venim cu noi propuneri care vor duce la dezvoltarea economico-socială a județului. Am avantajul că mă aflu în cel mai puternic partid politic din județul nostru, ceea ce ne asigură o foarte bună conectare la problemele reale ale comunității noastre."

 

Insp. șc. gen. prof. Ștefan SOMEȘAN

65 de ani, căsătorit, doi copii, profesor de matematică, inspector școlar general al județului Mureș între anii 2001-2005 și 2012-prezent; a absolvit Facultatea de Matematică-Mecanică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, fiind licențiat cu media 10; distins cu „Meritul pentru învățământ" în grad de Mare Ofițer, în anul 2004; titlul de „Profesor evidențiat" prin Ordinul nr. 7610 în anul 1988; distincțiile „Gheorghe Lazăr" clasa I și „Fibula de la Suseni", în anul 2014.

„Candidații PSD la Consiliul Județean cunosc problemele cetățenilor, nevoile lor. Ca reprezentant al cadrelor didactice și al sistemului educațional preuniversitar, am promovat și voi promova hotărâri ce vizează sprijinirea mediului școlar, îmbunătățirea infrastructurii școlare și crearea de condiții mai bune pentru elevi și cadre didactice. Este necesară promovarea mediului concurențial prin sprijinirea competițiilor școlare și culturale în care sunt implicați tinerii și cadrele didactice. Echipa de candidați ai PSD Mureș este formată din specialiști ce asigură toate domeniile: justiție, economie, administrație, învățământ, sănătate etc."

 

Ing. Cosmin POP

33 de ani, inginer, absolvent al Universității „Petru Maior" din Târgu-Mureș, profil Tehnologia construcțiilor de mașini, masterat în Managementul calității produselor industriale, șef formație la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureș.

„Cea mai importantă calitate a unui consilier este de a distribui corect resursele financiare. Iar corectitudinea înseamnă, înainte de toate, o bună cunoaștere a nevoilor locale și înțelegerea faptului că nevoile au prioritate absolută înaintea intereselor, indiferent de natura acestora. Este, la urma urmei, regula pe care ar trebui să o respectăm cu toții! Să distribuim echitabil și echilibrat resursele, fără să comitem nedreptăți, fie și numai că o distribuire incorectă înseamnă o nedreptate pentru oameni, care nu au altă vină decât pe aceea de a trăi alături de cei care au comis nedreptatea!"

 

Alexandru CÂMPEANU

52 de ani, căsătorit, doi copii, până în luna mai 2016 - ofițer în cadrul Poliției Române; a absolvit Școala Militară Superioară de Ofițeri de Poliție București, este licențiat în Științe juridice la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza" din București și a finalizat mai multe cursuri postuniversitare de perfecționare în drept penal. Master în „Managementul sectorului public" la Universitatea Petrol - Gaze Ploiești, Facultatea de Științe Economice, și absolvent al cursului postuniversitar „Management" din cadrul Centrului de Studii Postuniversitare al M.A.I., București. În 2005 a devenit șeful Poliției Reghin, în 2007 a fost șef al Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, iar din 2007 până în 2016, adjunct al inspectorului șef al I.J.P. Mureș.

„Dacă până de curând competențele și atribuțiile pe care le aveam erau limitate doar la zona de ordine publică, de data aceasta voi putea să contribui într-o paletă mai largă de probleme, care vizează latura economică, latura socială și latura culturală a vieții mureșenilor."

 

Ioan Florin GLIGA

48 de ani, căsătorit, doi copii; a absolvit Facultatea de Protecție a Mediului din Oradea, specializarea silvicultură; este angajat al Direcției Silvice Mureș - Ocolul Silvic Gurghiu; a fost consilier județean PSD în perioada 2012-2016.

„Candidez pe listele PSD Mureș pentru un nou mandat de consilier județean. Îi voi reprezenta și în continuare cu demnitate pe locuitorii județului, pe cei ai Văii Gurghiului, de unde sunt. Consider că echipa din care fac parte are capacitatea și expertiza necesară pentru a promova proiecte fezabile pentru dezvoltarea echilibrată a județului Mureș."

 

Ing. dr. Dinu SOCOTAR

55 de ani, căsătorit, un copil, doctor în inginerie electrică; absolvent al Facultății de Electrotehnică din cadrul Institutului Politehnic Iași, studii postuniversitare absolvite în Management competitiv în administrația publică, administrator al unei firme private în domeniul telecomunicațiilor.

„De prea mulți ani Târgu-Mureșul a fost „cucerit" de individualități care au dus campanii individuale, au câștigat alegeri în mod individual, au condus orașul în mod individual, și azi decontează realizări individuale. Am convingerea că orașul nostru merită mai mult, mult mai mult. Azi Partidul Social Democrat propune mureșenilor o echipă, cu un proiect al unei echipe și munca unei echipe, iar eu sunt deosebit de onorat să fiu membru al acestei echipe. Al echipei PSD Târgu-Mureș. O ipostază care mă, și ne, obligă să dorim mai mult, să ne propunem mai mult, să realizăm mai mult. Eu accept provocarea și spun prezent."

 

Ioan CERNEA

67 de ani, căsătorit, doi copii, absolvent al Școlii Tehnice de normatori, tehnician normator la Electromureș, în prezent pensionar, președinte al Organizației Pensionarilor Social Democrați Mureș.

„Sunt membru PSD Mureș din 1994 și am reprezentat întotdeauna valorile social-democrației. M-am atașat de seniorii partidului din județul Mureș, iar astăzi coordonez Organizația Pensionarilor Social Democrați din Mureș. Ori de câte ori PSD a dezbătut problema persoanelor vârstnice din România mi-am adus aportul cu privire la elaborarea legilor din acest domeniu, prin organizația națională a pensionarilor."

 

Dragoș Tiberiu BARDOȘI

38 de ani, căsătorit, un copil, a absolvit Facultatea de Jurnalistică - Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu, a activat în presa scrisă între 1996-2007, competențe în comunicare publică, consilier parlamentar.

„Cunosc îndeaproape activitatea PSD Mureș, din calitatea mea de secretar executiv al Organizației Județene. Pentru alegerile locale din acest an am propus cei mai mulți candidați din județ, 1.409, pentru funcțiile de primar, consilieri locali și consilieri județeni. Pentru Consiliul Județean Mureș am reușit să propunem cea mai competitivă echipă. Este o listă sinceră, formată din oameni care au dovedit, fiecare în domeniul lui de activitate, competență și performanță. Pentru PSD Mureș a fost mai simplu să își întocmească proiectul pentru guvernarea județului în perioada 2016 - 2020, pentru că noi am fost tot timpul conectați la realitățile din județ. În cadrul PSD Mureș, prin Departamentele de Specialitate, prin Liga Aleșilor Locali, prin responsabilii zonali din cadrul Biroului Permanent Județean, prin consilierii județeni și prin parlamentari am avut tot timpul o imagine completă și clară a ceea ce se întâmplă în județul nostru. Îi invit cu respect pe locuitorii județului Mureș să voteze cu încredere lista candidaților PSD la Consiliul Județean."

 

Conf. univ. dr. Olimpiu Aurelian SABĂU POP

36 de ani, un copil, doctor în științe juridice - domeniul Drept Penal, conferențiar universitar la Universitatea „Petru Maior" - catedra de drept și administrație publică, notar public.

„În calitate de ales local, am asigurat un climat de transparență, prin promovarea accesului la informație, prin asigurarea de întâlniri și audiențe cu cetățenii și susținerea unui flux continuu de informații către comunitate, printr-un limbaj accesibil. Am încercat să fiu permanent un factor de echilibru în comunitate și să îmi orientez activitatea pentru stabilirea unui climat de stabilitate și consens între diferitele componente ale comunității. Pentru un consilier local de opoziție, fiecare proiect aprobat a reprezentat un mare pas. Astfel, am reușit ca și noi, grupul de consilieri PSD, să contribuim la îmbunătățirea vieții târgumureșenilor. Mulțumesc tuturor celor care m-au sfătuit, susținut, și PSD care mi-a oferit această șansă!"

 

Șef de lucrări dr. Daniela Edith CEANĂ

42 de ani, un copil, medic primar, doctor în științe medicale, șef de lucrări la U.M.F. Târgu-Mureș, Disciplina de Sănătate Publică și Management Sanitar, medic primar sănătate publică și management la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș

„Resursa cea mai importantă nu este reprezentată de oameni, ci de oamenii potriviți."

 

Angela MOLDOVAN

46 de ani, căsătorită, un copil, asistentă medicală și economist licențiat; a absolvit Facultatea de Management din Brașov, masteratul în Managementul Proiectelor Europene, este Director de Îngrijiri al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.

„Munca în echipă pentru implementarea unor proiecte în domeniul sănătății mi-a adus cele mai mari satisfacții profesionale. Comunicarea cu cei din jurul meu și perseverența în atingerea obiectivelor stabilite mi-au demonstrat că lucrurile valoroase nu se fac de unul singur. Implicarea, alături de echipa PSD, în găsirea celor mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor cetățenilor județului Mureș atât în domeniul sănătății, cât și în celelalte domenii, îmi dă certitudinea că în acest moment sunt în locul potrivit, alături de oamenii potriviți."

 

Ing. ec. Simion GERGELY

33 de ani, inginer-economist, director al Casei de Cultură a Studenților din Tg.-Mureș

Consideră că administrația publică în secolul 21 presupune foarte puțină politică și foarte mult management. „Vremea ideologiilor s-a terminat. Contextul politic și economic actual devine tot mai complex și ne obligă la o abordare realistă și pragmatică. Primarii și consilierii de astăzi trebuie să fie capabili să facă management. Au de gestionat bugete, au de implementat programe de dezvoltare, trebuie să atragă investiții și să asigure un climat economic sănătos. Nu trebuie decât să ne uităm în jurul nostru. Localitățile care au beneficiat de această abordare au prosperat, iar cele care au rămas blocate în vechile mentalități și năravuri sunt condamnate la stagnare sau chiar la regres. Nu mai putem în ziua de astăzi să spunem că ne-am îndeplinit sarcinile dacă am reparat niște drumuri și am plantat câteva panseluțe. Avem nevoie de oameni tineri, cu viziune, bine intenționați, capabili să conceapă și să pună în practică strategii de dezvoltare pe termen lung. Altfel nu avem decât să ne uităm cum tinerii noștri pleacă unde văd cu ochii să-și găsească un loc de muncă, iar noi să ne plângem tot timpul că nu putem face nimic, din cauză că nu sunt bani. Dacă-mi dați voie să parafrazez, «dacă economie nu avem, nimic nu avem»".

 

Ing. Cristian BRATANOVICI

49 de ani, căsătorit, inginer con-structor - construcții hidrotehnice; a absolvit Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi" din Iași - Facultatea de Hidrotehnică, este director la Sistemul de Gospodărire a Apelor (S.G.A.) Mureș.

„Eu sunt mai pragmatic, poate și datorită profesiei. Am trei principii după care voi activa: îmbunătățirea eficienței actului de administrație, a transparenței deciziilor luate și a comunicării cu cetățenii. Administrația locală trebuie să fie înfăptuită respectând legea și urmărind performanța. Nu în conflict cu alți colegi din consiliu, ci în dezbatere cu ei, pentru a găsi cea mai potrivită formulă pentru fiecare situație în parte. PSD a demonstrat de câte ori a guvernat că are această capacitate."

 

Actor Alexandru PAVEL

48 de ani, căsătorit, un copil, absolvent al Universității de Artă Teatrală Târgu-Mureș, actor - regizor al Teatrului Național din Târgu-Mureș, președinte al Asociației Culturale „APARTEveniment"

„Tinerii n-au curajul să priceapă tăcerile vârstnicilor, iar maturii n-au timp să binecuvânteze avântul tinerilor. Într-un perpetuu contratimp, soarta noastră sare din lacrimă în lacrimă, din anotimp în anotimp. Când am intrat pe scena „politică", am știut că voi întâlni - ca și acolo unde îmi desfășor activitatea (n.n. Teatrul Național Tg.-Mureș) - actori care joacă roluri principale, dar și figuranți. Consider că sunt pregătit în virtutea vârstei și a experienței de viață să «joc» un rol important în viața acestei urbe."

 

Lasă un comentariu