Dascăli mureşeni - MOLDOVAN MONICA

Distribuie pe:

S-a născut în ziua de 25 martie 1977, de Buna Vestire, în oraşul Târgu-Mureş. A urmat cursurile ciclului primar având ca învăţătoare pe doamna Valeria Mateş, şi ciclul gimnazial în comuna Sânpaul. În anul 1995 a absolvit Liceul de Chimie din municipiul Târgu-Mureş, având ca dirigintă pe profesoara de chimie, doamna Ileana Stan, căreia îi datorează alegerea viitoarei cariere. Între anii 1995 -1999 a urmat cursurile Universităţii ,,Babeş-Bolyai", Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică, secţia chimie-fizică. După absolvirea facultăţii, a fost profesor suplinitor calificat la Şcoala Gimnazială din satul Valea Izvoarelor. În perioada anilor 2000-2011 şi-a desfăşurat activitatea ca profesor titular la catedra de chimie-fizică, la Şcolile Gimnaziale din Valea Izvoarelor şi Sânpaul. Din anul 2011 îşi completează norma didactică cu ore de chimie, la Şcoala Gimnazială din oraşul Iernut.

În anul 2001 a obţinut definitivatul, şi în anul 2005 gradul didactic II. În anul 2011 a susţinut lucrarea de gradul I, cu tema ,,Dezvoltarea creativităţii elevilor prin metode interactive la tema săruri în gimnaziu". Urmează, în anii 2007-2008, cursuri de formare ontinuă ,,Consiliere şi Orientare" precum şi alte cursuri între anii 2011-2015. Participă la proiectul ,,Descoperă Europa", între Institutul Emmanuel D Alzon Nimes din Franţa şi Şcoala Gimnazială din oraşul Iernut. În anul 2011 a fost profesor asistent la proba practică a Olimpiadei de Ştiinţe pentru Juniori, etapa naţională, desfăşurată în municipiul Târgu-Mureş. A pregătit elevii pentru a participa la olimpiadele de chimie la fazele judeţene şi naţionale. A organizat concursuri şi diferite activităţi care au dezvoltat elevilor plăcerea de a învăţa chimia. A iniţiat un proiect în competiţia ,,Idei din Ţara lui Andrei" pentru amenajarea unui laborator de chimie în cadrul Şcolii Gimnaziale din oraşul Iernut în anul 2015.

Este căsătorită cu Lucian Emilian Moldovan, angajat la Ocolul Silvic din Luduş, şi au împreună o fetiţă, Riana Maria.

A iubit chimia de când a descoperit-o şi încearcă să o transmită elevilor prin intermediul experienţelor care uimesc ochii copiilor, şi se ghidează după spusele lui Albert Einstein ,,Arta supremă a profesorului este de a trezi bucuria exprimării creatoare şi bucuria cunoaşterii". 

Lasă un comentariu