REUNIUNE STUDENȚEASCĂ ÎN VEDEREA MOȘTENIRII CULTURALE

Distribuie pe:

Fiind la cea de a șasea ediție a propunerii de proiecte pe tema „Inovații pentru valorificarea moștenirii culturale și patrimoniale", vineri, 8 iulie 2016, acest eveniment și-a deschis porțile în Cetatea Medievală din Târgu-Mureș.

Organizatorul reuniunii este Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative a Universitarii „Petru Maior" din Târgu-Mureș, în parteneriat cu Universitatea „Louis Pasteur" din Strasbourg. La evenimentul Academiei Internaționale de Vară BEST iau parte studenți din Republica Moldova, Franța, Slovacia și România. După festivitățile de primire a musafirilor la poarta Cetății Medievale de către un grup de templieri conduși de actorul Liviu Pancu, a urmat, pe scena în aer liber, deschiderea oficială a manifestărilor. Cuvântul de deschidere a fost rostit de conferențiarul universitar doctor Liviu Ciucan-Rusu, care menționa: „Suntem la a șasea ediție a acestei manifestări pe care Universitatea „Petru Maior" o organizează cu sprijinul prietenilor noștri de la Universitatea Strasbourg și cu sprijinul Universității Tehnice din Kosice."

A urmat la cuvânt profesorul Jean-Claude Million (Franța): „Permiteți-mi, în primul rând, să mulțumesc domnului președinte al Senatului, profesor universitar doctor, Cornel Sigmirean pentru prezența dumneavoastră, pentru primirea pe care ne-ați făcut-o. Mulțumesc tuturor care ne-au primit, municipalității etc."

Au mai luat cuvântul asistentul universitar Jakub Danko (Kosice) și profesorul universitar doctor Cornel Sigmirean, care a prezentat participanților la eveniment istoricul Cetății Medievale din Târgu-Mureș.

După aceste momente a urmat un scurt program artistic susținut de Grupul Vocal „Maris" al Școlii Populare de Arte format din Simona Friciu, Elena Linca, Mihai Suciu, Daniela Rus, Aurel Cupșa, Izabela Naghi, Laura Sand, Roxana Halmi și Sergiu Cioca, condus de profesorul Adrian Decean și șefa de secție Floarea Anca. Programul grupului vocal a cuprins melodiile „Am venit lume la tine", „Pe Valea Mureșului", „Fată mândră ardeleană" și „Toată lumea are un dor". În scurtul program artistic au mai evoluat solistele de muzică populară Mădălina Ioana Feier și Cosmina Șăulean, care au interpretat câteva frumoase cântece populare românești.

Programul reuniunii de la Târgu-Mureș va cuprinde zile de lucru, vizite, iar pe 14 iulie 2016 va avea loc jurizarea proiectelor și închiderea manifestării.

La eveniment a luat parte Alexandru Câmpean, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș.

Lasă un comentariu