Adunare cu scop caritativ, la Castelul Bethlen din Bahnea

Distribuie pe:

Comuna Bahnea este situată pe malul stâng al râului Târnava Mică, atestată documentar din anul 1291, sub numele de Bahna, are în componență satele Cund, Bahnea, Bernadea, Daia, Gogan, Idiciu și Lepindea, cu o populație de 3.900 de locuitori: români, maghiari și rromi.

Contesa grof Bethlen Fruzsina, nepoata contelui Bethlen, a revendicat castelul din comună și l-a donat Episcopiei Reformate din Cluj-Napoca, cu scopul de a se înființa aici un azil pentru bătrânii singuri din zonă.

Sâmbătă, 9 iulie 2016, Asociația femeilor din Biserica Reformată a Episcopiei Clujului a organizat o acțiune cu scop caritativ pentru strângerea de fonduri necesare reparațiilor la castelul din centrul comunei. Au participat peste 1.500 de credincioși reformați din județele Mureș, Harghita și Covasna, iar după slujirea Liturghiei, oficiată de preotul Biro Istvan - protopopul Târnavei Mici și preotul Toth Sokacsi Veto, episcopul Bisericii Reformate a Clujului, eminența sa Katto Bela, a rostit un cuvânt de învățătură în care a scos în evidență importanța sprijinirii persoanelor în vârstă. Președinta Asociației de femei, doamna Borsoș Melinda, a vorbit despre programul de caritate inițiat de asociație, iar cântărețul Meszaros Ianos Elek a susținut un concert apreciat de public.

De menționat că este cea de-a treia ediție a Adunării Asociației femeilor din Biserica Reformată, cu scop caritativ.

Lasă un comentariu