Consilieri ai POL, puși pe „fapte mari"! Amânarea rectificării bugetare blochează lucrările de reabilitare a școlilor

Distribuie pe:

O serie de lucrări de reabilitare și modernizare la unele instituții de învățământ din Târgu-Mureș au fost stopate deoarece discutarea și adoptarea rectificării bugetare, programate pentru ședința din iulie a Consiliului Local Municipal, au fost amânate pentru reuniunea de la finele lunii august.

În această situație, edilii sunt puși în imposibilitatea de a finaliza, până la debutul noului an de învățământ, obiective precum: asfaltarea integrală a curților la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul", Școala Gimnazială nr. 7 (corp A) și Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu", reabilitarea integrală a grupurilor sanitare la Școlile Gimnaziale „Mihai Viteazul", „Nicolae Bălcescu" (corp C) și „Europa", lucrările de hidroizolații și reparații integrale șarpantă la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși" și Liceul Tehnologic Agricol „Traian Săvulescu", achiziția a 15 table electronice digitale și informatizate - menite să înlocuiască tablele clasice cu cretă și burete -, concursul de arhitectură pentru realizarea unui campus școlar modern și, nu în ultimul rând, amenajarea terenului de fotbal cu suprafață sintetică, porți, plase și fanioane în curtea Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu" din municipiu.

Valoarea totală a acestor investiții se ridică la peste un milion de lei.

„Discutarea bugetului a fost amânată întrucât unii dintre membrii Consiliului Local Municipal nu înțeleg cum funcționează administrația publică locală, deși pretind că susțin interesele comunității. Dintre cei care s-au opus alocării sumelor necesare pentru realizarea obiectivelor menționate, cei mai vehemenți au fost noii consilieri Hermann Mark Christian și Radu Bălaș. Rectificarea bugetară va fi luată în discuție la ședința din 30 august, prea târziu, însă, pentru finalizarea la timp a lucrărilor", au precizat surse din cadrul Direcției de Comunicare a Primăriei.

Municipalitatea târgumureșeană, prin Direcția Școli, are în administrare 126 de clădiri, 1.217 săli de clasă și 518 grupuri sanitare.

Lasă un comentariu