TABĂRA DE VARĂ „BUCURIA COMUNIUNII" LA PAROHIA RTODOXĂ REGHIN-APALINA

Distribuie pe:

Parohia Ortodoxă Sfântul Ierarh Nicolae din Reghin-Apalina a organizat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, în perioada 1-14 august 2016, ediția a II-a a Taberei de vară pentru copii „Bucuria Comuniunii".

Programul taberei a cuprins activități educative, social-religioase, artistice și recreative, fiind destinat copiilor din circumscripția parohiei, precum și tuturor copiilor din oraș, dornici de a se alătura acestui tip de activitate. Astfel în cadrul programului au fost înscriși un număr de 34 de copii, între 3-17 ani. Întregul demers a fost coordonat de pr. paroh Vasile Farcaș, susținut de următorii profesori și învățători voluntari: Petruț Maria, Moldovan Florina, Hurducaci Ileana, Boantă Diana și Farcaș Severina-Maria. Activitățile zilnice ale Taberei erau încheiate într-o atmosferă de comuniune eclezială în cadrul slujbei Paraclisului Maicii Domnului, la care participau copiii prin cântarea și citirea rugăciunilor la strană și intonarea de Pricesne închinate Maicii Domnului.

Programul Taberei s-a finalizat în ziua de 14 august prin săvârșirea Sfintei Liturghii, în cadrul căreia au fost sfințite icoanele pictate de copiii participanți la această tabără și s-au oferit diplome de voluntariat cadrelor didactice care s-au implicat în desfășurarea activităților acestui program de vacanță pentru copii.

„Bucuria Comuniunii" este un proiect al Parohiei Ortodoxe Sf. Nicolae, Reghin-Apalina, prin care se dorește a aduce copiii în bucuria comuniunii cu Hristos, în sânul Bisericii, prin activități de grup care să sporească spiritul social-civic și moral-religios al copiilor, în mare parte înstrăinați de spiritul comuniunii parohiale. Tabăra de vară este doar unul din Programele Proiectului, aflat la a II-a ediție, cu reale beneficii în sânul comunității ecleziale locale. Ca și în anul trecut, programul a avut și în acest an un real succes în rândul tinerilor reghineni și credem că se va desfășura și în anii următori.

Lasă un comentariu