ZILELE COMUNEI ICLĂNZEL 2016

Distribuie pe:

„Noi și Tricolorul" - Mihai Stavilă, director, prof. Lucia Zamfira Stavilă, Florin Oproiescu, președintele „Uniunii Vatra Românească", Ciprian Sand, primarul comunei Iclănzel, prof. Vasile Pogăcean, Letiția Pogăcean, învățătoare, Petru Nemeș, director la școala din comuna Papiu Ilarian, prof. Eugenia Someșan, prof. Mircea Gheborean, prof. Maria Gheborean și Vasile Pop, poet.

La sfârșitul săptămânii trecute (20 - 21 august), în organizarea primarului Ciprian Sand, s-au desfășurat Zilele Comunei Iclănzel, care i-au atras pe toți locuitorii satelor aparținătoare, cei mai mulți dintre ei fiind din Iclandu Mare și Iclănzel, dar participanți au fost și din Luduș, Iernut, Târnăveni sau Târgu-Mureș.

Programul de sâmbătă a cuprins activități sportive și Cupa Comlodului la fotbal, deschiderea oficială a Zilelor Comunei Iclănzel de către primarul Ciprian Sand având loc duminică, la ora 13, după care a fost oficiată de către preoții Ioan Sand (Iclănzel) și Adrian Pavel (Iclandu Mare) slujba religioasă.

În prima parte a spectacolului artistic, au participat Ansamblul folcloric „Flori de pe Câmpie", Vasile Coca - un îndrăgit cântăreț de muzică populară, Carina Moșneag (din Târgu-Mureș, cu origini din Căpușu de Câmpie), apreciații soliști Ciprian și Mihaela Istrate, cu toții fiind aplaudați și primiți cu multă căldură de către oamenii prezenți.

După prezentarea oficialităților județene - Petru Alexandru Frătean, senator, Ioan Vasile Gliga, deputat, Cristian Bratavovici (Direcția Apelor) și Simina Baritz (director al Direcției Județene de Muncă și Ajutoare Sociale), a continuat spectacolul cu Ioana Toma, Ansamblul „Iernuțeana", Ioan Sumandea, Cristian Țăran, Anca Făgăraș, Adriana Sita, Răzvan Purime, Grupul vocal „Maris", din Târgu-Mureș, Marian Suciu, „Dragoș & Friends Bends", din Cluj-Napoca, și inegalabila Veta Biriș.

O surpriză pentru spectatori a fost debutul în muzica populară a Denisei Bloj, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Petru Maior" din Căpușu de Câmpie, care a încântat prin modul de interpretare, siguranță și stăpânire de sine (la debut!), cu cântecul „Până dimineață". Zilele Comunei Iclănzel s-au încheiat cu un superb foc de artificii.

Primarul Ciprian Sand, care i-a avut ca invitați pe Marinel Palaghe - primarul comunei Ogra, și Ilie Șuța - primarul comunei Cuci, l-a distins cu Diploma de Onoare pe sportivul Kovacs Marian Răzvan, vicecampion olimpic la lupte libere în iunie 2016.

Prima ediție a Zilelor Comunei Iclănzel a fost o reușită, chiar dacă singurul organizator a fost primarul Ciprian Sand, un mare iubitor al sportului și folclorului, acesta promițând că manifestarea va continua și în anii următori.

Ca dascăl și director de școală de atâția ani în această comună, eu, Mihai Stavilă, mă întreb unde au fost consilierii locali?

1 comentariu

  1. Cretu 15 martie, 2023 at 22:29 Răspunde

    FOARTE FRUMOS,DAR M-A ÎNTREB DE CE NU A FOST INVITAT SI D NU MURESAN GHEORGHE NTRPRET MUZICA POPULARA,EU I-L ASCULT PE YUTUB,IN SPECIAL MELODIA”DRAG MIE DRUMUL CÂND M-A DUC”

Lasă un comentariu