Două școli de elită care aduc prestigiu județului Mureș, la ceas aniversar

Distribuie pe:

Colegiul Național ,,Alexandru Papiu Ilarian”,  generația 100

Cei 196 de elevi din cele 7 clase, absolvenți ai profilurilor matematică-informatică, științe ale naturii, știinte sociale - au confirmat prin rezultatele lor performanța acestei școli de renume.

Felicitări absolvenților, părinților, dascălilor și dnei director Cristina Someșan!

Felicitări șefilor de promoție: Ardeleanu Alexandru, profil real, media 10; Herepean Adriana, profil umanist, media 9,99!

Succes și reușite depline!

Liceul sivic din Gurghiu, la ceas aniversar 1893 - 2023

“Sper să nu fiu cuprinsă de prea mult patriotism local, dar eu consider că nu întâmplător prima școală silvică din Transilvania a fost înființată aici, în zona noastră, pe valea Gurghiului. Cultura noastră materială și spirituală, ocupațiile tradiționale și obiceiurile străvechi, toate sunt strâns legate de natura care ne înconjoară. 130 de ani de existență presupun acumularea de multe cunoștințe și multe generații de absolvenți care au trecut pagul acestei școli și au făcut cinste meseriei de silvicultor.

M-am emoționat să-l regăsesc pe panoul de la intrarea în liceu pe bunicul meu, pădurar și păstrăvar la Lăpușna, alături de multe personalități pe care Liceul Silvic din Gurghiu le-a dat.

Să fii absolventul unei școli înființate în anul 1893 - peste 8.000 de absolvenți - reprezintă fără îndoială o carte de vizită impresionantă și pentru mulți a reprezentat o bază solidă pentru o carieră de succes.

Liceul Silvic din Gurghiu se bucură de investiții de peste 1.000.000 de euro, investiții atrase în ultimul an!

Felicitări, domnule director Marcel Mândru pentru implicarea și sufletul pe care îl puneți în toată activitatea! Felicitări domnilor directori prof. Mihai Gherghel, prof. Mircea Miron și prof. Ion Creț! Felicitări tuturor cadrelor didactice! Mulți Ani Liceului Silvic din Gurghiu și sper să ducă tradiția mai departe mult timp de acum înainte!

Dumitrița GLiga, deputat PSD de Mureș

La sfârșitul săptămânii trecute, Sântana de Mureș a fost capitala dansului

Concursul Național de dans pentru elevi, “Ritm, dans, fantezie”, ajuns la a XII-a ediție, este organizat de Palatul Copiilor Târgu-Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

1.300 de elevi dansatori, reprezentând 19 județe și Republica Moldova, au concurat pentru titlul de campioni naționali, pe mai multe secțiuni: formații, battle și improvizație, solo/duo/trio.

Lasă un comentariu