ÎMBĂTRÂNIREA POATE FI „RETURNATĂ" SPRE TINEREȚE

Distribuie pe:

Oamenii americani de știință de la Școala de Medicină Harvard, citați de descopera.ro, susțin că au creat un medicament care poate să dea înapoi procesul îmbătrânirii, ceea ce au demonstrat, deocamdată, prin studiile pe animale.

„În studiul nostru, am folosit un compus chimic pentru a întineri mușchii șoarecilor, transformând mușchi în vârstă de 60 de ani în unii de 20 de ani. Îmbătrânirea este considerată un drum cu sens unic, însă noi am demonstrat că anumite aspecte ale ei pot fi inversate.

Cercetarea s-a concentrat pe o substanță numită NAD. Nivelul acestei substanțe scade în toate celulele organismului odată cu vârsta. Noi am întrerupt funcționarea mitocondriilor (organit citoplasmatic la plante și animale, alcătuit din proteine, lipide și enzime), care reprezintă alimentarea cu energie a fiecărei celule, conducând astfel la o producție mai mică de energie și la o îmbătrânire încetinită.

Experimentele au demonstrat că mărirea nivelurilor substanței NAD (prin administrarea unui compus chimic care era transformat natural de organismul șoarecilor în NAD) poate inversa procesul îmbătrânirii.

O singura săptămână de administrare a acestui elixir la șoareci în vârstă de doi ani a adus modificări importante ale mușchilor, astfel încât mușchii șoarecilor vârstnici semănau cu cei ai unor șoareci în vârstă de doar șase luni în ceea ce privește funcția mitocondrială, uzajul muscular, inflamarea musculară și rezistența la insulină.

Noi credem că este o descoperire fenomenală, deși acest medicament nu poate vindeca tot ceea ce ține de procesul îmbătrânirii, influențat de mulți factori, de aceea este greu să obții inversarea întregului proces", ne temperează cercetătorii americani.

 

Lasă un comentariu