STUDENȚII TÂRGUMUREȘENI, LA UN NOU ÎNCEPUT DE AN UNIVERSITAR

Distribuie pe:

Ieri, 3 octombrie 2016, la Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureș, s-a desfășurat deschiderea oficială a noului an universitar al UMF, moment de înaltă încărcătură emoțională.

În discursul său de bun venit adresat studenților, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF, a declarat: „Dragi studenți, este un an universitar care începe într-un fel diferit față de ceilalți ani universitari, având în față provocări suplimentare. Veți fi obiectul, subiectul, dar și partenerii unui proces complex și complicat, care se va desfășura pe perioada a trei sau patru ani de reformă curriculară în Universitate, aceasta asigurând progresiv o abordare diferită a modului de predare, a modului de evaluare a cunoștințelor, și care va însemna un efort în plus și pentru voi și pentru cadrele didactice. Începeți un an universitar în care altele vor fi pretențiile noastre legate de promovarea voastră dintr-un an într-altul, la fiecare disciplină. Vă vom cere mai mult, dar în egală măsură vă vom oferi mai mult. Dacă ați trecut de o admitere care a fost poate cea mai dificilă din ultimii 20 de ani, înseamnă că potențialul vostru de dezvoltare este unul foarte mare, care permite ridicarea unor ștachete. Intenția noastră este să aveți la terminarea Universității abilități și cunoștințe care să vă ofere posibilitatea de a profesa în țară sau în altă parte la felbde bine".

Totodată, tinerii au fost sfătuiți să se bucure de ceea ce le oferă statutul de student, să se implice în activități de voluntariat, în organizarea de congrese și participarea la manifestările științifice și în toate activitățile menite să contribuie la dezvoltarea personală.

Tot ieri, a avut loc și festivitatea de deschidere a anului universitar 2016 - 2017 la Universitatea „Petru Maior" din Târgu-Mureș, evenimentul desfășurându-se în Aula Universității.

Cursurile festive au debutat la ora 10, cu studenții și profesorii Facultății de Inginerie, continuând cu cei de la Facultatea de Științe și Litere (ora 11) și Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative (ora 12).

Lasă un comentariu