Aproximativ două miliarde de copii sunt în pericol, din cauza poluării!

Distribuie pe:

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că aproape toți copiii din lume sunt expuși unui aer poluat, aer care nu îndeplinește standardul minim de puritate stabilit.

Potrivit unui studiu recent al UNICEF, dintre cei 2,26 de miliarde de copii care trăiesc pe suprafața pământului, aproximativ două miliarde respiră un aer poluat, iar 300 de milioane sunt expuși unui pericol și mai mare, locuind în zone în care gradul de poluare a depășit de șase ori limita normală. Cea mai gravă problemă se regăsește în Africa de Sud, unde 620 de milioane de copii sunt expuși zilnic unui aer poluat.

Aerul care conține mai mult de 10 micrograme de pulberi în suspensie pe metru cub este considerat nociv, iar inhalarea acestor particule poate duce la serioase probleme respiratorii. Dat fiind faptul că cei mici respiră mai mult aer în raport cu mărimea lor corporală decât în cazul adulților și că se află încă în procesul de dezvoltare fizică, ei sunt mult mai vulnerabili în ceea ce privește efectul pe care îl are aerul poluat. Sistemul lor imunitar este, de asemenea, mai slab decât cel al adulților, iar faptul că au căile respiratorii mai mici înseamnă că se pot bloca mult mai ușor.

Același studiu relevă că aproximativ un milion de copii cu vârste sub 5 ani mor din cauza pneumoniei, iar mai mult de jumătate din aceste cazuri apar în urma respirării unui aer poluat.

Lasă un comentariu