Activități caritabile, în prag de sărbători

Distribuie pe:

De mai mulți ani, la Sighișoara, în preajma sărbătorilor de iarnă, copiii diferitelor școli, îndrumați de dascăli, sunt încurajați să aducă haine, încălțăminte, jucării, rechizite ce le prisosesc pentru copiii nevoiași.
Această activitate se desfășoară prin campania „Shoe Box Ro. - cadouri din cutia de pantofi - pune un zâmbet pe fața unui copil de sărbători".
Potrivit muzeografului Ștefania Ștefan, unul dintre organizatori, cei care se implică în strângerea acestor obiecte sunt copiii mânați de dorința de a fi aproape de familiile nevoiașe: elevi ai claselor a IX-a și a X-a de la Liceul Teoretic „Joseph Haltrich". De fapt, în această campanie nu participă numai copiii, ci și adulții.
După o săptămână de colectare, în funcție de numărul cutiilor și de baza de date cu privire la familiile nevoiașe, pachetele sunt duse la fiecare familie propusă pentru a fi ajutată. Printre copiii ajutați, se regăsesc colegi cu probleme materiale în familie, scopul prioritar fiind prezența acestora la școală.
Prezența la casele colegilor necăjiți, unde lipsurile se văd de la o poștă, are un impact deosebit asupra elevilor implicați. Văzând copii atât de necăjiți, care se confruntă cu nevoi materiale greu de crezut, i-a făcut să-și reconfigureze atitudinea față proprii părinți proprii, putând face o comparație cu ceea ce au ei, ajungând la concluzia că trebuie să fim mulțumiți cu ceea ce avem, să ne bucurăm de fiecare zi și să ofere și altora din puținul lor.

Lasă un comentariu