La Școala Gimnazială ,,Dacia" din Târgu-Mureș - Mihai Eminescu - ,,La aniversară''

Distribuie pe:

,,La zidirea soarelui se știe,/ Cerul a muncit o veșnicie,/ Noi muncind întocmai ne-am ales cu,/ Ne-am ales cu Domnul Eminescu,/ Domnul cel de pasăre măiastră,/ Domnul cel de nemurirea noastră,/ Eminescu, Eminescu''. Pe aceste versuri cântate de Doina și Ion Aldea Teodorovici a început programul dedicat de Școala Gimnazială ,,Dacia" marelui poet Mihai Eminescu, un poet a cărui creație literară, atât de expresivă și profundă, a impresionat de-a lungul timpului generații întregi, și care va rămâne, cu siguranță, cea mai importantă voce poetică din literatura română.

Ca în fiecare an, profesorii și elevii Școlii Gimnaziale ,,Dacia" au marcat cei 167 de ani ce au trecut de la nașterea poetului prin manifestări literar-artistice care presupun interacțiune, dialog și implicare.

Dintre activitățile desfășurate amintim: o expoziție cu diferite volume ale lui Eminescu (Opere, vol. I; Poezii tipărite în timpul vieții; Opere, vol. IV; Poezii postume ; Basme în proză; Sărmanul Dionis; Luceafărul), oferite de dna bibliotecară Domocoș Elena; o alocuțiune ținută de dna prof. de Limba și literatura română Boboș Maria, care a vorbit despre însemnătatea operei lui Mihai Eminescu; o prezentare PowerPoint „Mihai Eminescu, copilăria și viața", a cărei utilitate a constat în faptul că elevii au descoperit informații despre viața și opera poetului, neștiute până la momentul acela, și un recital de poezie: „Lui Eminescu", la care au participat elevii claselor a V-a B, a VI-a B și a VIII-a B, coordonați de dna prof. Jozsa Veselina.

Programul s-a încheiat cu un discurs ținut de dna director prof. Chebuțiu Claudia, care a subliniat importanța zilei de 15 ianuarie pentru cultura poporului român și nu numai.

Lasă un comentariu